Undervekt

Symptomene på at du er for tynn

- Viktig å ta dem på alvor, sier eksperten.

UNDERVEKT: Personer som veier for lite har ofte lettere for å fryse enn andre.  Foto: GARO/PHANIE/REX/All Over Press
UNDERVEKT: Personer som veier for lite har ofte lettere for å fryse enn andre. Foto: GARO/PHANIE/REX/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Fryser du ofte når andre ikke gjør det? Har menstruasjonen din blitt uregelmessig? Er du konstant kald på hendene? Da kan det være at du er for tynn.

Dette er nemlig typiske symptomer på undervekt, forteller eksperten.  

LES OGSÅ: - Jeg veide bare 36 kilo

Viktig å huske at vi er forskjellige

Men før du kaster deg over Google og sjekker om du er i faresonen, mener Einar Vedul-Kjelsås, som er DR.PHILOS hos AFFU, avdeling for forskning og utvikling, Psykisk Helsevern ved St.Olavs Hospital\NTNU i Trondheim, at det er viktig å huske at vi alle er forskjellige.

- Noen mennesker er naturlig tynne og friske, og har alltid vært det, mens andre kanskje har noen kilo ekstra til tross for at de er både friske og veltrente.

- Derfor vil jeg ikke anbefale folk å lese seg opp på dette på nett, for der står det alle slags villedende artikler om hva som er «normal» BMI og vekt.

- Det er svært viktig å vite at det er store individuelle forskjeller når det kommer til hva som er normalt og ikke, forklarer han.

LES OGSÅ: Disse jentene får spiseforstyrrelser

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer