Oralsex

Synes du oralsex er ekkelt?

- Snakk åpent med partneren din om dette, sier eksperten.

ORALSEX: Mange synes det er litt ekkelt å gi oralsex. Heldigvis finnes det råd som kan gjøre det litt lettere.  Foto: V&P Photo Studio - Fotolia
ORALSEX: Mange synes det er litt ekkelt å gi oralsex. Heldigvis finnes det råd som kan gjøre det litt lettere. Foto: V&P Photo Studio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er partneren din en generøs giver av oralsex, mens du synes det er litt ekkelt? Du er langt fra den eneste.

Mange av oss sliter veldig med akkurat denne delen av sexlivet. Kanskje du får brekningsreflekser, eller du rett og slett synes det er guffent. 

Det viktigste å huske på, er at du ikke skal gjøre ting du føler deg ukomfortabel med! Dette er alfa og omega, forklarer ekspertene. Men, dersom du faktisk ønsker å gi partneren god oralsex, men ikke klarer det, har de flere gode tips å komme med. 

LES OGSÅ: Alle andre har ikke bedre sex enn deg

Vanlig å ikke ville gi oralsex

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og ekspert innen sex- og samliv, er oralsex langt fra en selvfølge for alle.

- Media gir inntrykk av at alle har oralsex nå for tiden, men det er ikke sant. Det er svært mange som ikke vil gjøre det.

- Det er også en myte at alle menn forventer oralsex – de aller fleste ålreite folk vet at det er veldig galt å presse partneren sin til å gjøre noe han eller hun ikke vil, har han tidligere fortalt til KK.no.

BE OM VEILEDNING: Dersom du er usikker, anbefaler eksperten deg å spørre deg partneren din om veiledning.  Foto: Photographee.eu - Fotolia
BE OM VEILEDNING: Dersom du er usikker, anbefaler eksperten deg å spørre deg partneren din om veiledning. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Flere gutter ønsker dette i senga

Vær åpen med partneren din

Dersom du føler deg ukomfortabel med å gi partneren din oralsex, mener Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, at det først og fremst er viktig at du finner ut hva årsaken er, og tar det derfra.

EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad. Foto: Privat Vis mer

- Jeg anbefaler deg å kartlegge problemet og snakke åpent med partneren din om det - kanskje det er skyldes problemer i forholdet, usikkerhet rundt teknikk eller dårlig hygiene? Er det sistnevnte bør du si det som det er, for det sier seg selv at det er veldig viktig at man har et innbydende underliv som er rent.

Dersom det er slik at du ønsker å gi oralsex, men er usikker på hvordan du skal gjøre det, anbefaler Ebbestad deg å spørre partneren din om han kan veilede deg.

- Spør han om hva han liker og hvordan du skal gå frem. Alle er forskjellige, og det er derfor ikke sikkert «oralsex-triksene» du hadde med den forrige partneren din fungerer like godt på han.

- Prøv deg litt frem og vær åpen med partneren din om at du ønsker litt veiledning.

Hva kan man gjøre dersom man sliter med brekningsrefleks?

- Dersom dette er et problem anbefaler jeg deg å ikke ta penis så langt inn. Bruk heller glidemiddel på hånden og jobb med den samtidig som du bruker munnen på tuppen. På den måten får han en deilig følelse samtidig som du slipper å brekke deg, sier hun.

GLIDEMIDDEL: Dersom du brekker deg når du gir oralsex anbefaler eksperten deg å ta massere nederste delen av penis med glidemiddel.  Foto: (c) Gregor Schuster/Photo-AG/Corbis/All Over Press
GLIDEMIDDEL: Dersom du brekker deg når du gir oralsex anbefaler eksperten deg å ta massere nederste delen av penis med glidemiddel. Foto: (c) Gregor Schuster/Photo-AG/Corbis/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: De hotteste sextrendene i 2015

Prøv heller dette

Videre forteller Ebbestad at noen av tipsene nedenfor også kan komme til nytte dersom du ikke er helt komfortabel med oralsex. 

  • Bruk masse massasjeolje, og masser ham både på bryst og penis.
  • Bruk en massasjevott (fås i sexleketøybutikker), og gi ham en håndmassasje med masse glidekrem.
  • Gjør bokseren hans våt med tungen din, og pust varm luft på ham.
  • Legg en varm og våt klut over penis for å få blodet hans til å pumpe.
  • Invester i en vibrerende penisring som du trer på ham først
  • Ta et perlekjede (vel og merke uten skarpe tråder eller ståltråd), smør på masse glidemiddel, og snurr det rundt penis. Så ruller du det opp og ned.


- Til syvende og sist er det viktigste at du føler deg trygg på partneren din og at dere er enige om alt dere gjør. Ikke la dere presse til å gjøre noe dere ikke ønsker. I tillegg er det viktig å ha god kommunikasjon dere imellom om hva dere liker og hva dere er komfortable med, sier Ebbestad.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer