Eggerøre

Syv vanlige eggerøre-feil

Unngå dem, og få perfekt resultat.

EGGERØRE: Lær deg å lage perfekt eggerøre - hver gang. Foto: Eddie - Fotolia
EGGERØRE: Lær deg å lage perfekt eggerøre - hver gang. Foto: Eddie - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Eggerøre er kjapp, enkel og næringsrik mat. Den kan spises til frokost, lunsj eller middag, avhengig av hva du serverer til, eller har oppi eggerøren.

Skal du lage eggerøre til mange? Da bør du lage den i en langpanne i stekeovnen!

Enkelt - men vanskelig

Eggerøre er noe alle kan klare å lage ... men det er ikke sikkert den blir så god. Eggerøre skal være luftig og saftig, men det er fort gjort at den blir tung og tørr.

Det er nemlig lett å gjøre feil når du skal lage eggerøre - og det enda alt som skal til er å piske sammen noen egg, og steke dem i panna mens du rører rundt. Selv om du har laget eggerøre drøssevis av ganger, er det stor sannsynlighet for at du har gjort det feil, i hvert fall noen av gangene.

Syv typiske tabber

Ja, faktisk er det såpass mange «fallgruver» du kan treffe på når du lager eggerøre. Men de er heldigvis veldig enkle å unngå. Her er de:

  • Du visper eggene lenge før du skal steke eggerøren

Poenget med vispingen er ikke bare å blande eggehviten og eggeplommen, det er også å vispe luft inn i røren. Lar du røra bli stående en stund før du har den i stekepanna, forsvinner luften, og du får en tung og kompakt eggerøre.

TOFARGET: Om du ikke visper eggene godt nok, vil du få hvite biter i eggerøren, og den blir ikke skikkelig luftig. Foto: MSPhotographic - Fotolia
TOFARGET: Om du ikke visper eggene godt nok, vil du få hvite biter i eggerøren, og den blir ikke skikkelig luftig. Foto: MSPhotographic - Fotolia Vis mer

  • Du visper ikke godt nok

Som nevnt er vispingen ment å gjøre eggerøren luftig. Derfor skal du vispe ganske godt og lenge, og passe på å få mest mulig luft inn i den. I tillegg er det viktig at du blander hviten og plommen skikkelig, så du ikke får klumper av eggehvite i den ferdige eggerøren.

  • Du tilsetter væske

Nei, du skal faktisk ikke ha melk, fløte eller vann i eggerøren. Den blir aller best uten, for væsken skiller røren, og gjør den ferdige eggerøren altfor bløt.

FEIL: Ikke ha melk eller annen væske i eggerøren.  Foto: Stine Okkelmo
FEIL: Ikke ha melk eller annen væske i eggerøren. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

  • Du krydrer røra før steking

Salt og pepper gir eggerøren smak. Men ikke tilsett dette før eggerøren er nesten ferdig stekt. Saltet vil nemlig bryte ned eggenes struktur, og eggerøren kan bli bløt og tung. Venter du til rett før den er ferdig, unngår du dette.

  • Du bruker feil stekepanne

Og da snakker vi om størrelse, ikke type. En stor panne til lite røre gjør at røren blir gjennomstekt altfor raskt. En liten panne til mye røre vil bety at det tar lang tid før eggerøren blir ferdig, og den kan bli gummiaktig i konsistens. Har du ingen liten stekepanne? Bruk en gryte i stedet.

SENK TEMPEN: Ikke lag eggerøren på full varme. Svak varme gir best resultat. Og ikke glem å røre i den underveis! Foto: Stine Okkelmo
SENK TEMPEN: Ikke lag eggerøren på full varme. Svak varme gir best resultat. Og ikke glem å røre i den underveis! Foto: Stine Okkelmo Vis mer

  • Du steker på høy temperatur

Eggerøre skal ikke lages med stekeplaten på full effekt. Svak varme gir best resultat, og gjør det lettere å se akkurat når eggerøren er perfekt. Og du, ikke glem å røre - det heter eggerøre nettopp fordi du skal røre fram riktig konsistens under stekingen.

  • Du steker røren for lenge

Eggerøre skal være myk, luftig og saftig. Om du steker den for lenge, blir den tørr, og mer som en omelett. Vær klar over at eggerøren fortsetter å kokes selv om du tar stekepannen av platen og heller den over på tallerkenen. Eggerøren er ferdig når den fortsatt ser fuktig ut, men ikke lenger er rennende. Da blir den perfekt ved servering.

LES OGSÅ: Slik hardkoker du egg i ovnen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer