Ansikt

Ta barten med te

Har du mer enn dun på overleppa, kan det hjelpe med en kopp te.

Ta barten med te
Publisert
Sist oppdatert
Å drikke peppermynte-te kan hindre uønsket hårvekst hos kvinner. Forskere ved universitetet i Isparta i Tyrkia mener teen kan bli et alternativ til hormonbehandling, dersom deres resultater bekreftes av flere undersøkelser.

Sterk hårvekst hos kvinner, for eksempel i ansiktet, kommer av høye mengder mannlige hormoner i kroppen. Alle kvinner har mannlige hormoner i seg, men blir de for mange er resultatet ofte hårvekst på uønskede steder. Bart jo er noe man helst ser på Clark Gable.

De tyrkiske forskerne brukte 21 kvinner i studien sin. Tolv av dem hadde en hormonell lidelse som medførte økt hårvekst. Resten hadde også økt hårvekst, men årsaken var ikke avklart.

Etter at kvinnene hadde drukket peppermynte-te i fem dager, viste blodprøver at nivået av mannlige hormoner hadde sunket hos samtlige. Forskerne målte ikke hårveksten før og etter te-testen, men rent logisk vil den reduseres i takt med de mannlige hormonene.

Om det innebærer at menn heretter bør holde seg unna peppermynte-te, sier undersøkelsen ingenting om.


Mer informasjon:
  • Symptomoversikt for uønsket hårvekst hos NettDoktor

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer