Drikke Te

Ta deg en kopp te i dag

Kan ha en spesielt gunstig effekt mens du er på jobb!

TA SEG EN KOPP TE: En ny studie viser at det å ta seg en te-pause i løpet av arbeidsdagen kan blant annet gi bedre humør.
TA SEG EN KOPP TE: En ny studie viser at det å ta seg en te-pause i løpet av arbeidsdagen kan blant annet gi bedre humør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En varm og god kopp te er ypperlig drikke. Spesielt hvis du sitter ved kontorpulten og føler at du står fast i arbeidet.

En fersk studie, som ble utført av forskere på oppdrag av matgiganten Unilever (les mer om studien her), viser nemlig at det å ta seg en te-pause i løpet av arbeidsdagen kan gi bedre humør, samtidig som det også forbedrer evne vår til å utføre kreativ problemløsning.

LES OGSÅ: Syv grunner til å drikke te

Testet effekten av vann, godterier og te

Studien, som ble utført i Holland, involverte 150 personer – hvor 116 av dem var kvinner som beskrev seg selv som faste te-drikkere.

Testpersonene ble delt inn i tre grupper, hvor den ene gruppen drakk en kopp te med melk og sukker, den andre gruppen spiste godteri, mens den tredje gruppen drakk et glass vann.

Deltakernes humør, kreativitet og motivasjon ble så testet for å vurdere effekten av de ulike tingene. I løpet av testen fikk de beskjed om å fortelle om en nylig, lykkelig begivenhet, ta del i ordspill, løse gåter og tegne fremmede skapninger.

STERKT ØNSKE OM Å LYKKES: Resultatet av studien viste at de som drakk te hadde et større ønske om å lykkes med oppgavene enn de som drakk vann.  Foto: Robert Kneschke - Fotolia
STERKT ØNSKE OM Å LYKKES: Resultatet av studien viste at de som drakk te hadde et større ønske om å lykkes med oppgavene enn de som drakk vann. Foto: Robert Kneschke - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Bruker du honning i bakst eller i te?

Te-drikkerne hadde et sterkere ønske om å lykkes

Resultatet av studien viste at de som drakk te hadde et sterkere ønske om å lykkes med oppgavene enn de som drakk vann, samtidig som de også hadde en raskere responstid når de møtte på vanskelige oppgaver.

- Disse funnene ser ut til å bekrefte det mange av oss har hatt en mistanke om, nemlig at det å lage seg en kopp te i løpet av arbeidsdagen kan gi bedre humør, noe som igjen kan forbedre evnen vår til å løse problemer.

- Vi mistenker at denne effekten skyldes en kombinasjon av te-forberedelsene, smaken og aromaen når vi drikker den og pausen fra kontorpulten, har ledende forsker, Suzanne Einother, uttalt.

Innholdet av koffein og theanine, som er en aminosyre koblet til avslapning, kan også være faktorer som har virket inn på det positive resultatet

Flere gode grunner til å drikke te

Som om ikke dette med kreativitet og humør kan være grunn nok til å ta seg en tekopp i dag, så har annen forskning KK.no har omtalt tydet på at te har flere positive helseeffekter. 

Se bare her: 

God tørstedrikk: Å drikke te er en fin måte å variere væskeinntaket på, skulle du bli lei av å drikke vann. Sammen med vann er nemlig usukret te den beste tørstedrikk, ikke minst fordi den inneholder så mange gode stoffer.

Kan beskytte mot hjertesykdommer: Drikker du minst tre kopper te om dagen, kan dette være med å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det er flavonoidene i teen som gir denne effekten.

Kan krympe svulster: Flavanoidene i te har vist seg å kunne krympe svulster, og dermed er te potensielt kreftforebyggende. Faktisk har studier vist at spesielle flavanoider i svart og grønn te tar rotta på kreftceller.

Hjelper deg å holde vekta: Bare innrøm det, dette er sånn umiddelbart den hyggeligste bieffekten av å drikke te. Grønn te bremser nemlig opptaket av fett fra maten. Faktisk er det snakk om en reduksjon på opptil 30 prosent.

Og, som om det ikke var nok, så har studier også vist at te kan være bra for tennene. Sjekk hvorfor her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer