Te

Ta deg en kopp te i dag

Her er fem supre helsefordeler ved å nyte en kopp eller to.

BRA MED TE: Te - og da særlig grønn te, er supersunt og har mange positive effekter på helsen din.  Foto: Thinkstock
BRA MED TE: Te - og da særlig grønn te, er supersunt og har mange positive effekter på helsen din. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At te er sunt er antakelig ikke nytt for deg. Likevel er det imponerende mange helsefordeler ved å drikke denne drikken.

Sjekk for eksempel alle de positive effektene du kan få ved å drikke grønn te hver dag:

1. Bra for tennene

Te kan dessverre (hvis du drikker veldig mye) misfarge tennene dine, men visste du at drikken også inneholder en liten mengde naturlig fluor? Fluor kan styrke tannemaljen og hindre tannråte, så det er jo en hyggelig bonus, skriver Fox News.

LES OGSÅ: Så lenge bør du ha teposen i koppen

TE-BONUS: Ikke bare er grønn te godt, men det bremser faktisk opptaket av fett fra maten. Foto: Getty Images/Brand X
TE-BONUS: Ikke bare er grønn te godt, men det bremser faktisk opptaket av fett fra maten. Foto: Getty Images/Brand X Vis mer

2. Gir flatere mage

Flere studier har vist at katekinene, som er en type antioksidanter, i grønn te kan føre til vekttap. Kroppen blir stimulert til å brenne kalorier og redusere kroppsfett, spesielt på mageområdet.En studie, som ble publisert i Journal of Nutrition, viser at en kontrollgruppe som drakk grønn te og fulgte et treningsprogram hadde større reduksjon på magefettområdet sammenlignet med den andre gruppen.

Forskning har også vist at grønn te kan bremse opptaket av fett fra maten. Faktisk er det snakk om en reduksjon på opptil 30 prosent. Det hevdes at disse resultatene kom med studier på mus, men andre studier har vist at personer som drikker grønn te jevnlig legger på seg saktere enn andre.

LES OGSÅ: Grønn te holder deg sprek

3. Bra for hjernen

Forskning viser at grønn te har en positiv innvirkning på hukommelse og læreevne.

Den aktuelle studien - som er publisert i tidsskriftet Molecular Nutrition & Food Research, viser at en del av stoffene i teen kan ha en innvirkning på cellemekanismene i hjernen.

Teorien ble testet på mus og resultatene viste at musene som hadde fått i seg EGCG (stoffet som er i grønn te) brukte kortere tid på å finne den skjulte plattformen, noe som tyder på at stoffet øker læreevne og hukommelse.

Forskning viser også at polyfenoler i grønn te kan ha en gunstig effekt på overvekt, høyt kolesterol, samt Alzheimers.

LES OGSÅ: Te er like bra som vann

4. Bra for benbyggningen

Grønn te styrker og forbedrer bentettheten. Forskning har vist at eldre kvinner som drakk grønn te hadde høyere bentetthet i hoftene og mindre tap av beinmasser en kvinner som ikke drikker te.

Andre studier tyder også på at tedrikking kan beskytte deg mot tap av beinmasse og benskjørhet.

5. Beskytter mot hjertesykdommer

Drikker du minst tre kopper te om dagen, kan dette være med og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Det er flavonoidene i teen som gir denne effekten, for de hjelper til med å bryte ned fett i blodårene. Det beste er å velge grønn te, for grønn te inneholder flere andre antioksidanter i tillegg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer