Forskere ved University of South Carolina i USA har utviklet pinnen, som skifter farge dersom det er noe muffens med måltidet.
Man stikker testpinnen inn i maten. Blir pinnen lilla eller rød, betyr det at biffen du har foran deg er i grenseland for hva du burde utsette magen din for.
Blir pinnen gul, bør du rope på kelneren, for da er maten rett og slett helsefarlig.
Som regel holder det bruke øyne og nese for å sjekke at maten er spiselig, men det finnes bakterier som ikke kan oppdages på denne måten. Testpinnen avslører ikke selve bakteriene, men den reagerer på stoffer som dannes når proteinet i mat brytes ned av dem.
Undersøkelser som er gjort med fersk laks og tunfisk på boks, viser at testpinnen reagerer korrekt i 90 prosent av tilfellene. Selv om mange typer frukt og grønnsaker ikke inneholder så mye protein, mener forskerne at testpinnen er følsom nok til at den kan brukes også på disse matvarene.
Forskerne ønsker å utvikle testpinnen ytterligere, og gjøre den raskere, mer nøyaktig og mer følsom. De håper å kunne legge den ut for salg innen få år.
LES OGSÅ: