Bruk litt eddik på maten hver dag, så kan det forbedre kolesterolnivåene dine, og forebygge hjerteproblemer. Foto: Panthermedia
Bruk litt eddik på maten hver dag, så kan det forbedre kolesterolnivåene dine, og forebygge hjerteproblemer. Foto: Panthermedia Vis mer

Kolesterol

Ta en teskje av dette om dagen

Det kan forebygge hjerte- og karsyksommer.

Publisert
Nja, eddik smaker kanskje ikke så godt. Men hvis det er til fordel for hjertet ditt, kan det være verdt det?

Mange nordmenn sliter i dag med hjerteproblemer, og før du får noen mer alvorlige symptomer kan du kanskje prøve en teskje eller to med eplecidereddik om dagen?

Det finnes også andre matvarene som kan forebygge hjerte- og karsykdommer, og det er ikke alle som er like spesielle i smaken. Blant annet sjokolade og grønn te kan også forebygge slike problemer.

Les også: Forbrenn mer på 1-2-3

Øker nivåene av det gode kolesterolet

Grunnen til at eddik er godt for hjertet ditt kommer av at det øker det gode kolesterolet i kroppen din, slik som epler også gjør.

Forskere mener at mennesker som drikker en teskje eller to eddik hver dag i åtte uker vil øke nivåene med det gode kolesterolet HDL sammenlignet med de som drikker en form for jukseeddik, skriver MailOnline.

En klinisk studie som blir gjennomført om dagen undersøker reaksjonene til 120 personer, hvor halvparten har blitt gitt eddik mens den andre halvdelen er ble gitt en form for jukseeddik, som inneholdt to prosent balsamicoeddikk og resten vann.

Les også: Vitaminet du ikke bør droppe

Kan senke blodtrykket og appetitten

Eplecidereddik er vanlig og ha blant kjøkkeningrediensene, og om det er vanlig eddik eller eplecidereddik er det ikke dermed sagt at du må ta en skje alene. Lag for eksempel en dressing eller dipp, eller bland den ut med litt vann. Hvis du fortsatt syns det smaker for mye kan du blande i litt saft.

Tidligere undersøkelser viser allerede at eplecidereddik senker blodtrykket og reduserer appetitten.

En annen studie gjort tidligere med dyr som hadde diabetes, viste at eplecidereddiken bidro til å senke nivået av farlig kolesterol og forbedrer det gode. Det er også teorier om at eplecidereddik bidrar til at du raskere forbrenner fett.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer