Helse & Livsstil

Ta i!

Derfor lønner det seg å ta i skikkelig når du trener.

Ta i!
Publisert
Sist oppdatert

Når skal du trene?

Det finnes mange ulike teorier om når på døgnet du bør trene for maksimal effekt. Spiller det egentlig noenrolle om du trener morgen, middag eller kveld?

- Du forbrenner mest ved å trene på den tiden av dagen da du orker å yte mest, sier Jill Jahrmann, og legger til:

- Det er faktisk sannheten. Det er din innsats på treningen, og ikke en mystisk kroppslig x-faktor som avgjør hvor høy forbrenningen er. Om du i tillegg til å trene når du har mest å gi liker det du trener, har du den aller beste oppskriften, sier Jill.Vil du forbrenne maksimalt med fett når du tar en treningsøkt, er kortere, intense økter å foretrekke fremfor langvarige og mindre intense. Hvorfor?- Når du trener på en høyere intensitet forbrenner du mye mer enn på lav intensitet. Kroppen har sitt eget energiregnestykke, så det er uvesentlig om du forbrenner prosentvis mes fett eller karbohydrater underveis i treningen, det viktigste er totalsummen, sier KKs treningsekspert Jill Jahrmann i nettmøte med kk.nos lesere. Høyintens trening har også flere fordeler.- Når du trener med høy intensitet øker du kroppens evne til å forbrenne fett på høyere intensitet - og denne evnen økes mye, sier Jill. Tar du skikkelig i, får du også fart på den gode, gamle kondisen, noe som gjør underverker for forbrenningen.- Når du trener på høyere intensitet blir kondisjonen din bedre, og når kondisjonen blir bedre øker forbrenningen per treningsøkt til mer enn det dobbelte sammenlignet med en utrent person, sier Jill.Det er likevel ikke dermed sagt at du skal fjerne de lengre og langsommere øktene fra treningstimeplanen - men høy intensitet over kortere tid er bedre for deg som trener «i tidsklemma».- Lange, roligere økter også er veldig bra for kropp og helse, og at blandingen av disse to er den perfekte miksen både for helse og fettforbrenning, sier Jill.LES OGSÅ:

 • Se video: 7 øvelser med treningsball
 • Se video: 8 øvelser for rumpe og lår
 • Se video: Topptrent med strikk
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer