Kviser

Ta knekken på modne, gule kviser

Du må «rulle» dem ut - ikke klemme!

ER DU EN KLEMMER? Visste du at du ved å klemme på kvisene, selv når de er modne, kan gi deg stygge arr og pigmentforandringer. Aller verst er det om du klemmer hardt med fingerneglene, men faktisk bør du unngå alle typer klemming av kviser. Foto: Alliance - Fotolia
ER DU EN KLEMMER? Visste du at du ved å klemme på kvisene, selv når de er modne, kan gi deg stygge arr og pigmentforandringer. Aller verst er det om du klemmer hardt med fingerneglene, men faktisk bør du unngå alle typer klemming av kviser. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kviser. Store, modne, sprekkeferdige kviser. Det er bare ikke til å unngå dem.

De dukker opp innimellom, uansett hvor mye man prøver å spise sunt, drikke nok vann, sove nok, rense huden og unngå ting man vet man reagerer på.

Selv om du bare har opplevd det én eneste gang (beklager, men vi antar at du ljuger om akkurat det, altså), vet du svært godt hvor umulig det er å holde fingrene unna.

Alt du vil er å skvise livskiten ut av den ekle, gule kvisa, uansett hvor mange ganger du har lest og hørt at du bør unngå akkurat dette for enhver pris.

Det er da ikke mulig å la den være i fred?

LES OGSÅ: Klem kviser som en proff

Ikke klem!

Doktor Claudia Aguirre ved The International Dermal Institute var nylig i Oslo for å lansere Dermalogicas nye serie for ungdomshud, Clear Start, og KK.no benyttet anledningen til å snakke med henne om kviser som oppstår også hos voksne.Vi ville gjerne vite hvordan man best mulig blir kvitt de modne kvisene som av og til dukker opp.

Aguirre begynner med å si det vi vet hun kommer til å si. Det alle eksperter sier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer