Svette

Ta knekken på svettetoktene

Får du ofte glinsende panne og svetteringer under armene?

SVETT: Svettetokter er ikke bare noe som rammer kvinner i overgangsalderen. Noen svetter mer enn andre, og det kan være flere årsaker til det. Foto: REX/Mode/All Over Press
SVETT: Svettetokter er ikke bare noe som rammer kvinner i overgangsalderen. Noen svetter mer enn andre, og det kan være flere årsaker til det. Foto: REX/Mode/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste av oss har du sikkert fra tid til annen opplevd å våkne fra din fredelige nattesøvn, gjennomvåt av svette. Lakenet under deg er vått, dynetrekket har klistret seg fast til den klamme huden din, og det hele føles ganske ekkelt og ubehagelig.

En ting er å svette på trening, eller på varme sommerdager i solsteiken, det har jo sin naturlige forklaring. Men når du til tider blir overrumplet av svettetokter uten at du har bedrevet særlig fysisk aktivitet er det fort gjort å bli frustrert.

Og for noen av oss er det ikke bare på natten slike svettetokter kan oppstå, også på dagtid når du minst venter det skjer det.

Men spørsmålet er; hvordan kan du få slutt på det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer