Frisyrer

Ta vare på sommerhåret

Slik unngår du de dårlige hårdagene i sommer.

Ta vare på sommerhåret
Publisert
Sist oppdatert
•Husk at håret og hodebunnen også trenger beskyttelse mot sola. Hodebunnen kan faktisk bli solbrent på lik linje med resten av kroppen, og tro meg, det er ingen behagelig opplevelse. Et godt tips er å smøre hår og hodebunn med en hårmaske med solbeskyttelse, og la den sitte i hele dagen. Dette passer selvsagt best til strandbruk. Skal du rusle rundt i byen eller oppholde deg andre steder deg «wetlook» ikke er øverst på ønskelista, er et skaut, en solhatt en caps eller liknende et godt alternativ.•Klipp bort slitte tupper også om sommeren, hvis ikke kan du kure og reparere så mye du vil uten at det hjelper. Stråene vil også vokse fortere når du får bort de ødelagte tuppene. En annen fordel med å få bort slitte tupper, er at du ser forbedring med en gang. Manken ser blankere og sunnere ut uten store anstrengelser i det hele tatt.

•Gå til innkjøp av noen nye produkter. En serie solprodukter til håret er en god investering. Spør frisøren din hvis du er usikker på hva som finnes på markedet eller hva som passer til akkurat ditt hår.

•Bruk rensesjampo med jevne mellomrom. Mye solkrem og andre solbeskyttende produkter, hemningsløs styling før grillfesten eller strandbaren, samt slurving med hårvasken, er ingen vidunderkur for håret. Få hår og hodebunn helt rent, slik at det lettere får nytte av pleieproduktene du har kjøpt inn. En god rensesjampo får du hos frisøren din eller i parfymerier.

•Husk fuktighetskur. En skikkelig fuktighetskur er en god investering. Ta en innpakning cirka én gang i uken. Da fordeler du kuren i håret, pakker det inn i et varmt håndkle, og lar den virke i 20-30 minutter. Har du funnet en sjampo og balsam du liker godt, kan det være lurt å sjekke om det finnes en fuktighetskur i samme serie, da produktserier virker ekstra godt sammen.


•Gå for enkle frisyrer i sommervarmen. Har du langt hår er hestehale bestandig en vinner. Kort hår blir sommerfint på et øyeblikk med en blomst bak øret. Ha alltid små spenner eller hårstrikker i veska. I sommer er også solskjermen et trendtilbehør, og den kan redde deg fra mange en hårkrise.


LES OGSÅ:
 • Klikk her og se hvordan du kler kjendisfrisyrene
 • Perfekt blond med farging
 • Lag trendfrisyren selv
 • Sommerhåret på catwalken
 • Sommerens fineste hårpynt

 • System Professional har alt du trenger for å beskytte håret. Reinforce Mousse (kr 190/150 ml), Refresh Shampoo (kr 180/250 ml), Express cream (kr 205/150 ml) og Coloursafe Fluid (kr 180/75 ml).
  System Professional har alt du trenger for å beskytte håret. Reinforce Mousse (kr 190/150 ml), Refresh Shampoo (kr 180/250 ml), Express cream (kr 205/150 ml) og Coloursafe Fluid (kr 180/75 ml). Vis mer
  I serien Biolage Sunsorials fra Matrix finnes denne reparerende hårkuren. Den skal gi masse fuktighet til hår som har vært utsatt for sol og saltvann (kr 155/150 ml).
  I serien Biolage Sunsorials fra Matrix finnes denne reparerende hårkuren. Den skal gi masse fuktighet til hår som har vært utsatt for sol og saltvann (kr 155/150 ml). Vis mer
  Wella Lifetex Sun Protection er en serie produkter som beskytter håret mot skadelige uv-stråler. Gel-mousse (kr 175/150 ml) og hårmaske (kr 155/150 ml).
  Wella Lifetex Sun Protection er en serie produkter som beskytter håret mot skadelige uv-stråler. Gel-mousse (kr 175/150 ml) og hårmaske (kr 155/150 ml). Vis mer
  Oyster Sun Protector Care er en hårkur som du kan bruke etter en lang dag på stranda eller la sitte i håret mens du soler deg (kr 140/150 ml).
  Oyster Sun Protector Care er en hårkur som du kan bruke etter en lang dag på stranda eller la sitte i håret mens du soler deg (kr 140/150 ml). Vis mer
  Hydra Refresh er ny i Kérastases solserie. Den beskytter håret mot uttørking og har en glansende effekt (kr 215/100 ml).
  Hydra Refresh er ny i Kérastases solserie. Den beskytter håret mot uttørking og har en glansende effekt (kr 215/100 ml). Vis mer
  Redken UV Rescue Protective Oil er en vannavstøtende spray som beskytter hår og hodebunn mot både UVA og UVB (kr 280/150 ml).
  Redken UV Rescue Protective Oil er en vannavstøtende spray som beskytter hår og hodebunn mot både UVA og UVB (kr 280/150 ml). Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer