Tenk deg at du steker bacon i en stekepanne og ikke vasker den etterpå. Etter en times tid eller to vil alt fettet som da har blitt liggende igjen ha blitt kaldt, og gjort om til et stivt lag i stekepannen.
Ja, for det er dette som skjer med fett, etter hvert som temperaturen synker vil det stivne.
Tenk deg så at du vasket pannen rett etter bruk. Du la den rett i vasken og skylte alt fettet ned i sluken. Dette er jo ikke noe problem tenker du, det er jo flytende og renner jo rett ned. Der tar du feil.
Dette fettet vil nemlig stivne nede i rørene og kan etter hvert tette dem helt. Men det er ikke det verste av alt; fett og matrester i rørene er den perfekte måten å lokke til seg rotter
Så med mindre du ønsker deg nye husdyr, er dette noe du bør unngå som best er.
Bøyde rør
Årsaken til at rørene tetter seg, er fordi rørene i hus og leilighet som regel har bøyer på 45 og 90 grader når de blir lagt inn, og da er det lett at det henger seg opp ting i svinger og skjøter.
I gamle hus er det heller ikke plastrør, men soilrør (gamle stål rør) og når rørene begynner å bli gamle så begynner de å gro igjen innvendig, slik at det er svært lite som skal til for at det skal gå tett, har KK.no tidligere skrevet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger