Vår

Takk, vibrator!

Kvinner - og menn, bør ønske vibratoren velkommen opp i senga. Vår samlivsekspert forklarer hvorfor.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en skilt (for 4 år siden) singel kvinne på 35 som alltid har hatt et sunt og avslappet forhold til sex.
 • Ta testen: Hvor lysten er du?
 • Jeg har ikke hatt problemer med å få orgasmer, men har merket at forskjellen er stor: Med min eksmann var jeg tilfreds, men da jeg hadde et forhold til en ny mann etter skilsmissen opplevde jeg («normal») sex som fikk meg i MYE større ekstase enn før. Har etter dette hatt forhold til to menn, og da har sexen vært grei nok, men uten å gi meg noen særlig tilfredsstillelse.

  Orgasmer i fleng

  Etter dette har jeg gått til anskaffelse av en vibrator, og dette har gitt meg den seksuelle ekstasen igjen. Jeg får orgasmer i fleng, og føler at dette er noe jeg trenger.
 • Den store sexleketøytesten
 • Tidligere har jeg gått lange perioder uten sex uten å tenke mer over det. Men etter anskaffelsen av vibratoren har jeg blitt oppmerksom på hvor stort behov jeg har for å få denne tilfredsstillelsen, og jeg føler at jeg ikke klarer meg lenge av gangen uten.
 • Veien til orgasme
 • Slik får du multiorgasmer
 • Når jeg tenker på å møte en ny mann er jeg redd for å ha urealistiske forventninger til hvordan sexlivet skal være. Det er vanskelig nok å finne en mann som er av den gode typen og hvor kjemien stemmer, om man ikke skal ha høye krav til sexlivet i tillegg.
 • Ta testen: Hvor vågal er du i senga?
 • Ligger lista for høyt?

  Kan jeg ha lagt lista for høyt ved å ta ansvaret for mitt eget sexliv? Tenker på hvordan jeg skal håndtere dette når jeg endelig finner en mann jeg vil være sammen med. Jeg er ellers veldig fornøyd med å kunne få tilfredsstilt mine lyster, men ønsker definitivt en mann som kan gi nærheten rundt sex, for den savner jeg. Har ellers et svært balansert forhold til det å finne en kjæreste, er ikke desperat. Som andre som har vært gjennom et brudd er jeg redd for å bli såret, men jeg er klar over det og håndterer det. Er en sterk og selvstendig kvinne som har et godt liv. Jeg ønsker virkelig å finne mannen i mitt liv, og setter andre egenskaper foran sex, selv om jeg vet at dette har mye å si. Hvordan bør jeg gå frem - både nå som jeg er alene og med tanke på når jeg møter en jeg vil ha et forhold til? Hilsen selvhjulpen kvinneSvar: Du er heldig som har blitt mer kjent med deg selv seksuelt! Erfaringene du nå har fått med andre menn, og ikke minst med «selvhjelp», har vist deg hvordan sex kan være. Nå vet du hvordan du kan få mer ut av det.

  Mer kresen, men...

  Du har antakelig rett i at du kan ha blitt mer kresen på sex etter de erfaringene du har gjort. Men dette trenger ikke å føre til at det blir vanskelig for deg å bli fornøyd med en ny partner – tvert i mot, faktisk.
 • Når du vet bedre hva som fungerer for deg, er det lettere å få en mann til å gjøre nettopp dette. Kvinner er forskjellige, og menn er ikke tankelesere – de trenger å få vite akkurat din «oppskrift».
 • Du trenger ikke å overlate alt til mannen. Du kan stimulere deg selv også når du har sex med en mann – gjerne med vibrator.
 • Kunsten å onanere
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • Det er sunt at du ønsker deg nærhet, ikke bare en superelsker. Nærhet gjør i seg selv sex bedre. Når du er opptatt av nærhet er det også mindre fare for at mannen føler at han er på «audition» og får prestasjonsangst.
 • Slik shopper du sexleketøy
 • Det er en sammenheng mellom onani og god sex. De som onanerer mye har gjerne også bedre sex med en partner. Grunnen er sannsynligvis at du slipper deg mer løs og lettere sørger for å få den sexen du vil ha hvis du har et avslappet forhold til kroppen din og din egen tenning. Det er lettere å få orgasme hvis du har mye trening og vet hvordan du fungerer.
 • Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer