Tenner

Tannlege advarer mot ny trend

Hvor langt vil du gå for et vakkert smil? - Jeg ville aldri gjort dette, sier tannlege Harald Eggen Linnebo.

VIL FILE FRAM MELLOMROM: Supermodell Jessica Hart har gjort mellomrommet mellom tennene til sitt varemerke. Nå vil andre jenter ligne henne. Foto: All Over Press
VIL FILE FRAM MELLOMROM: Supermodell Jessica Hart har gjort mellomrommet mellom tennene til sitt varemerke. Nå vil andre jenter ligne henne. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatertSi din mening:

Ville du ha gjort dette?
Supermodell Jessica Hart har det. It-jente Georgia May Jagger og superstjerne Madonna har det - et stort mellomrom mellom fortennene.

Mange jenter synes det er kult, og vil ligne dem. Selv om de ikke er skapt slik, og tannfeen fra starten av satte fortennene deres tett, tett sammen.

Absolutt ikke
 
3145 (87%)
Jeg har naturlig mellomrom
 
426 (12%)
Ja, hvorfor ikke?
 
53 (1%)

Ber tannlegen file trendsmilet

I Australia har trenden blitt så utbredt at kvinner velger å få filt et mellomrom mellom tennene, melder News.com. Nylig beordret modelldronning og programleder Tyra Banks en av deltakerne i Americas Next Top Model til tannlegen for å få samme behandling.

Dermed er det trolig bare et spørsmål om tid før trenden når Norge.

Tannlege er skeptisk

- Jeg ville aldri gjort dette på en pasient. Mellomrom bør man være født med, ikke prøve å lage seg, sier Harald Eggen Linnebo, tannlege ved Colosseum Majorstuen i Oslo til KK.no.

Les også: Er hun virkelig feit?

Må slipe friske tenner

- Står tennene langt fra hverandre og man ønsker et mellomrom, lager man dette ved å slipe bort frisk tann med emalje og det hele.
- Er dette lov, egentlig?
Det er vel lov i Norge, men det er opp til hver enkelt tannlege om de vil utføre denne behandlingen om det kom en pasient som ønsket dette.

- Dette er ikke bra tannbehandling, sier tannlege Harald Eggen Linnebo.

Du har bare to fortenner

KK.nos moteekspert og skjønnhetsjournalist Kjersti Skar Staarvik er heller ikke overbegeistret.
- Med mindre man har tenner som sitter så trangt at tannlegen mener det er skjellig grunn til å gjøre noe, synes jeg man skal la tennene sine være i fred. Trendy eller ikke!

Hun minner om at å endre formen på fortennene er noe som er irreversibelt, og som vil være slik for alltid.
- Når trenden tar slutt får man aldri den ekte tannen tilbake, og det bør man huske på om man skulle vurdere noe slikt. Tennene får man tross alt utdelt bare en gang. Og inntil noen har funnet et hormon som får tennene til å vokse ut igjen etter at man har filt deler bort, vil jeg anbefale at man holder dem slik de er fra naturens side.

Les også: Dette magiske, hvite pulveret kan du bruke på tennene

For mye mellomrom?

Har du derimot komplekser for en stor glippe mellom tennene, er det større sjanser for at tannlegen vil fikse dette.
- Det hender ofte at vi lukker mellomrom. Kommer det en pasient som vil ha dette mindre, gjør vi det, men vi lukker ikke alt slik at tennene blir brede og rare. Vi vil jo ikke ødelegge særpreget i ansiktet, sier tannlege Harald Eggen Linnebo.

Dette bør du tenke over

Om du likevel seriøst vurderer å kaste deg på denne trenden, råder Kjersti Skar Staarvik deg til å still deg spørsmålet: Ville du farget håret ditt permanent i en farge helt ulik din egen, hvis du visste at din egen farge ikke ville komme tilbake? Eller ville du lakket neglene i en trendfarge, vel vitende om at du aldri kunne ombestemme deg senere?Modell og trendsetter Georgia May Jagger smiler også stort med en synlig glippe mellom tennene. Det kler henne, men kler det alle?  Foto: All Over Press
Modell og trendsetter Georgia May Jagger smiler også stort med en synlig glippe mellom tennene. Det kler henne, men kler det alle? Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer