Mobilsikkerhet

Tar du nakenbilder med mobilen?

Slik sørger du for at de ikke kommer på avveie.

TRYGT? Å ta avslørende bilder med smarttelefonen din er kanskje ikke så trygt som du tror. Foto: DPA,  JULIAN STRATENSCHULTE
TRYGT? Å ta avslørende bilder med smarttelefonen din er kanskje ikke så trygt som du tror. Foto: DPA, JULIAN STRATENSCHULTE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Dagens smarttelefoner med gode kameraer har gjort oss alle til hobbyfotografer, og vi knipser gjerne bilder av alt. Hva vi spiser til middag, jentefesten i helga, og ikke minst hundrevis av selfies.

Dette er likevel ikke det eneste vi bruker mobilkameraet til. 

Selv om det ikke er noe vi snakker høyt om, har mange knipset noen bilder som er av en litt mer seksuell karakter. Og kanskje oppbevarer du disse på kamerarullen, i god tro om at dette er helt trygt.

Men hvor risikabelt er det egentlig å oppbevare nakenbilder på telefonen?

LES OGSÅ: 8 smarte grep du bør gjøre med iPhonen

Utsatt for hacking

– Det er i utgangspunktet ikke noe som heter 100 prosent sikkerhet i den digitale verden, og det er en god regel å ikke ha bilder på mobilen som ikke tåler dagens lys, sier IT-ekspert Bjørn Eirik Loftås til KK.no. 

Hvor farlig kan det egentlig være tenker du kanskje, du har jo tross alt både pin-kode og kodelås på smarttelefonen din. Dessverre er ikke dette alltid tilstrekkelig.

– Kodelås og fingeravtrykklås er vel og bra, og gir relativt god sikkerhet, men samtidig er de fleste av oss mer eller mindre konstant oppkoblet til diverse tjenester på nett. Dermed vil det alltid være en fare for at hackere kan finne bakveier, forklarer han. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.