Sko

Tar nervegift mot sko-smerter

Stadig flere kvinner tyr nå til botox for å klare å gå i skyhøye hæler.

Kjendisenes skyhøye hælføring preger motebildet. Stadig flere kvinner får satt botox i føttene for å holde ut i stilettskoene. Disse føttene tilhører trendsetter Victoria Beckham (illustrasjonsfoto). Foto: All Over Press
Kjendisenes skyhøye hælføring preger motebildet. Stadig flere kvinner får satt botox i føttene for å holde ut i stilettskoene. Disse føttene tilhører trendsetter Victoria Beckham (illustrasjonsfoto). Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Botox inneholder nervegiften botulinum, og brukes i dag blant annet til injisering i ansiktet for å slette ut rynker.Nå har det omstridte stoffet fått et nytt og stadig mer poulært bruksområde. Kvinner som i en årrekke har brukt stilettsko får, ifølge en artikkel i britiske Marie Claire, botox sprøytet inn i føttene sine.
 • Sinnssyk skyhøy skomote
 • Test deg selv: Er du en skofetisjist?
 • Smerter av stiletter

  Kvinnene lider av smerter i hælene og tåballene på grunn av skobruken. Det dreier seg ikke om smerter som forsvinner når skoene tas av, men permanente smerter forårsaket av langvarig bruk av stiletthæler.
 • Dette sier skoene om deg
 • Føttene har i årevis blitt utsatt for trykk og press, og smertene det til slutt gir tvinger kvinnene til å sette stilettskoene innerst i skapet. Det er kanskje ingen lett avgjørelse for damer som betrakter høye hæler som en integrert del av livet og livsstilen de har.
 • Slik går du i høye hæler
 • Lider ikke lenger for skjønnheten

  Klinikker som utfører kosmetisk kirurgi har sett potensiale i situasjonen. De tilbyr nå kvinnene botoxinijeksjoner i føttene, slik at smertene døyves og livet på stiletthæler kan fortsette.- Botoxen får ikke føttene til å se finere ut, men den beskytter nervene og det myke vevet, slik at det blir lettere å gå i høye hæler, sier pasientkoordinator Marie Jenkins ved Birkdale Clinic i Merseyside til Marie Claire.Klinikken har i år hatt 20 prosent økning i antall kvinner over 40 som vil ha botox i føttene.
 • Derfor elsker kvinner sko
 • Slik unngår du vonde føtter
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer