Helse & Livsstil

Tårer etter sex

Hvorfor gråter jeg?

Tårer etter sex
Publisert
Sist oppdatert
Innlegg: Etter mye om og men tar jeg nå sjansen på å skrive til dere. Jeg har vært i et samboerskap i nærmere 8 år nå og vi har to barn sammen på 3 og 5 år. De siste årene har ting gradvis gått nedover og vi er nå ved «point of no return»... Hele greia føles ganske vanskelig å forklare, det blir fort rotete da her er mange faktorer som jeg tror spiller inn; vi har flyttet X antall ganger, også fra utlandet, begge har tatt videreutdanning på siden av barn og jobb, dødsfall med påfølgende arvemareritt, vi bor langt fra familie og har små nettverk rundt oss, og ikke minst har vi ikke vært flinke til å prioritere å være kjærester. Min konklusjon er at vi rett og slett er utkjørt, spesielt samboer, som tydelig nå har nådd veggen og i tillegg, eller som resultat av det, sliter med helsa...Nå skal jeg ikke gå mer inn på dette, for komplisert å ta over e-post, men jeg har et helt konkret spørsmål til deg. De få gangene vi over de siste årene har hatt sex, ender dette alltid med at jeg får en slags «reaksjon» etterpå; jeg får en overveldende trang til å gråte... Jeg prøver selvsagt å skjule dette for min samboer, selv om han er oppmerksom på dette etter de første gangene dette skjedde. Jeg har siden holdt det skjult, vil ikke at han skal føle seg ille. Vi har pga våre problemer ikke hatt sex på nærmere 8 måneder og når dette endelig skjedde igjen, var det på samme viset...Noe dere kjenner til?CecilieSvar: Det kan være mange grunner til å få en slik reaksjon etter sex. Ut fra situasjonen du beskriver er det nærliggende å tenke at sex kan ha blitt forbundet med kompliserte følelser overfor partneren din. Dere har ikke fått til å prioritere kjæresteforholdet – hvis dette betyr at dere har glidd fra hverandre følelsesmessig, kan det føles underlig og invaderende å ha sex. Det å ha sex kan også bli en slags påminnelse om hvor vanskelig det har vært for dere de siste årene.
 • Ta testen: Hvor bra er sexlivet deres?
 • Paradoksalt nok kan det være vondt å ha det fint, for da blir det tydeligere hvor sjeldne de gode stundene har blitt.For noen kan problemer i forbindelse med sex henge sammen med tidligere opplevelser som er mer eller mindre glemt. Det hender for eksempel at man plutselig husker grenseoverskridelser som kan ligge mange år tilbake. Hvis du har mistanke om at din reaksjon kan ha en slik bakgrunn, vil vi anbefale deg å oppsøke en psykolog eller annen behandler og fortelle om dette. Da kan du få hjelp i trygge omgivelser til å finne ut av om det har skjedd noe med deg, og til å bearbeide dette.Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.noHanne Weie OddliPsykolog og samlivseksperthanne@kk.noLES OGSÅ:
 • Tren deg til bedre sex
 • Spis deg til bedre sex
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.