Tatovering

Tatoveringen har blitt trendy

Glem sjømenn og bikere - nå er det vi kvinner som tatoverer oss!

TATOVERINGSTREND: Ingeborg Heldal tør, tør du? Antall tatoveringssjapper har eksplodert i Norge de siste årene, og det er vi damer som nå oftest biter tenna sammen og lar nåla gjøre sitt.  Foto: Astrid Waller & Privat
TATOVERINGSTREND: Ingeborg Heldal tør, tør du? Antall tatoveringssjapper har eksplodert i Norge de siste årene, og det er vi damer som nå oftest biter tenna sammen og lar nåla gjøre sitt. Foto: Astrid Waller & Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: – De fleste av våre kunder er kvinner. Vi tror også at det er flere kvinner enn menn som tatoverer seg på landsbasis, sier Kari Kjelskau, innehaver av Memento Tattoo studio i Oslo og leder for Norsk Tattoo Union.

Det finnes ingen oversikt over hvor stor andel av den norske befolkning som er tatovert, men ifølge Kjelskau regner man med at det er rundt 10 prosent – blant annet basert på tall fra naboland som Danmark.

Der har 17 prosent av kvinnene og 13 prosent av mennene en tatovering eller flere. I Norge vet vi at antall norske tatoveringsstudio har eksplodert: Fra ti på begynnelsen av 90-tallet til mellom 200 og 250 i 2014.

– Motivasjonen er som regel at man vil markere tilhørighet til en gruppe eller en kjendis, søke helbredelse i form av symboler og sitater, følge en mote eller hedre historie, forteller Kjelskau.

Flere kvinner enn menn

Det hun imidlertid har en enkel forklaring på, er hvorfor norske tatovører plutselig har flere kvinnelige enn mannlige kunder:

– Menn vil ha noe stort og maskulint, og det er fortsatt forbeholdt de få. Kvinner kommer gjerne først og vil ha en liten, symbolsk tatovering. Men etterpå føler de seg så fine og kommer tilbake for noe større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer