Sophie Elise Isachsen

Taxituren som forandret Sophie Elise (20)

Plutselig begynte sjåføren å gråte foran bloggeren.

LOT SEG BERØRE: I helgen tok blogger Sophie Elise Isachsen taxi til fest - det skulle vise seg å bli en kjøretur som berørte hjertet hennes enormt. Foto: NTB scanpix
LOT SEG BERØRE: I helgen tok blogger Sophie Elise Isachsen taxi til fest - det skulle vise seg å bli en kjøretur som berørte hjertet hennes enormt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Natt til lørdag 14. november rammet terroren nok en gang den franske hovedstaden Paris, og ifølge offisielle tall er 129 mennesker drept av kalashnikov-terroristene.

Historiene fra den grufulle natten har rystet en hel verden.

Her hjemme har både bloggere, kjendiser og kongelige sendt sine medfølelser og kondolanser til det franske folk, og de som er berørt av den tragiske hendelsen.

LES OGSÅ: Sophie Elises mamma åpner opp om datteren

- Jeg forsto ikke helt hva som skjedde

Sophie Elise Isachsen (20), som vanligvis deler helt andre innlegg på bloggen, er en av disse.

Søndag kveld delte hun et rørende innlegg med sine følgere på bloggen, hvor hun delte en historie om en taxitur fra helgen som berørte henne sterkt:

«Du spurte om jeg hadde hatt en fin fredag den 13. «Ja, det var jo en fin dag.. bortsett fra det i Paris, da», mumlet jeg. Så rart å kunne si det på den måten. «Det i Paris, da». Som om det var litt regn på en mandag, en skosåle som gjorde vondt eller en mattetime jeg hadde gruet meg til. Det virket ikke så viktig, og jeg oppfattet det selv også.

«Ja, det i Paris ja..» sa du. Nå snakket du ikke så mye. Du var ikke etnisk norsk, og jeg vet ikke om du var redd for at jeg var en av dem. En av dem som tenker at det er din feil. Du som sitter her og kjører taxi i Norge med godt humør, du som liker å snakke om været og hvor langt gater i Oslo strekker seg. Din feil.»

«Jeg så aldri ansiktet ditt, for jeg satt bak og du satt foran. Men stemmen din sprakk. Du beklaget deg. Jeg forsto ikke helt hva som skjedde, men plutselig snakket du ikke lengre. Du gråt.»

«Herregud så merkelig at han kan ta seg så nær av det i Paris, tenkte jeg. Han må virkelig ha et stort hjerte.»

Les hele innlegget her.

I SJOKK: Blogger Caroline Berg Eriksen undrer seg over hvor verden er på vei, som følge av all grusomheten vi er vitne til. Foto: NTB scanpix
I SJOKK: Blogger Caroline Berg Eriksen undrer seg over hvor verden er på vei, som følge av all grusomheten vi er vitne til. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg lurer på hvor verden er på vei

Også tidligere «Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen (28) har delt tanker om terrorangrepene på bloggen, og forteller ærlig at hun er redd for hvordan det hele skal ende.

«Ord blir fattige. I dag vet jeg ikke hva jeg skal si eller hva jeg skal skrive. Mine tanker går til Paris. Til landet som har mistet så mange og til mennesker som har mistet noen de elsker. Til liv som har gått tapt. Til meningsløs terror og håpløs ondskap. Jeg lurer på hvor verden er på vei. Jeg lurer på hvor dette skal ende og er redd for svaret. Vi må ikke slutte å leve, men vi må leve for dem som ikke er blant oss lenger.»

LES OGSÅ: Slik fikk hun magen alle snakker om

- Det er helt for jævlig!

Anja Johansen (27) står bak bloggen «Team Solli», hvor hun deler stort og smått fra hverdagslivet med svømmersamboer Lavrans Solli (23).

TANKEFULL: - Det å våkne opp til grusomme nyheter om terrorangrep i Paris gjør meg helt stum. Det er helt for jævlig! sier blogger Anja Johansen. Foto: VG / NTB Scanpix
TANKEFULL: - Det å våkne opp til grusomme nyheter om terrorangrep i Paris gjør meg helt stum. Det er helt for jævlig! sier blogger Anja Johansen. Foto: VG / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Legger ned bloggen etter 10 år

For 27-åringen ble det en tøff start på dagen da hun våknet til terrornyhetene lørdag morgen:

«Vil ikke starte denne dagen med å si god morgen. Startet dagen med å tenne lys! Det å våkne opp til grusomme nyheter om terrorangrep i Paris gjør meg helt stum. Det er helt for jævlig! Unnskyld ordbruken, men ja, det er helt for jævlig!! Det å vite at mamma og pappa var der for kun en uke siden gir meg et grøss i hele kroppen.»

Les hele innlegget her.

Kongen i sorg

Kong Harald (78) var blant de første offisielle personene i Norge som sendte sin kondolanse til det franske folk gjennom kongehusets offisielle nettside.

EN RYSTET KONGE: Kong Harald tok terrorbudskapet med stor sorg, og sendte sin kondolanse og sin medfølelse til det franske folk allerede lørdag formiddag. Foto: Cathrine Wessel, Det Kongelige Hoff
EN RYSTET KONGE: Kong Harald tok terrorbudskapet med stor sorg, og sendte sin kondolanse og sin medfølelse til det franske folk allerede lørdag formiddag. Foto: Cathrine Wessel, Det Kongelige Hoff Vis mer

Den populære storbymetropolen Paris betyr mye for både ham selv og dronning Sonja (78), og på dagen 27 år før de fatale terrorangrepene rammet den franske hovedstaden, var det daværende kronprinsparet på offisielt besøk i Paris.

LES OGSÅ: - Å miste et barn er en ensom sorg

Lørdag formiddag sendte han en ny, personlig beskjed til president François Hollande (61) via Kongehuset.no:

«Jeg har med stor sorg mottatt nyhetene om det grufulle terrorangrepet i Paris fredag kveld, som resulterte i så mange drepte og skadede.»

«Nok en gang minner en tragedie som har rammet Frankrikes hovedstad oss om viktigheten av å verne om våre sentrale demokratiske verdier.»

«På vegne av meg selv og det norske folk, sender jeg Dem hr. President, min dypeste kondolanse, og jeg ber Dem om å viderebringe min kondolanse og dype medfølelse til de etterlatte og til det franske folk.»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer