KOSTTILSKUDD, KAPSLER OG JUICE: Med den nye serien mener Pukka å ha samlet fordelene ved røtter, frukt, gress, tang, blomsterpollen, ferskvannsplanter, frø og spirer. Foto: Produsenten
KOSTTILSKUDD, KAPSLER OG JUICE: Med den nye serien mener Pukka å ha samlet fordelene ved røtter, frukt, gress, tang, blomsterpollen, ferskvannsplanter, frø og spirer. Foto: Produsenten Vis mer

Supermat

Te-produsenten Pukka lanserer supermat

En teskje med dette skal tilsvare fem porsjoner frukt og grønt.

Publisert
Den siste tiden er det blitt et stort fokus på supermat.

Blåbær kan senke risikoen for hjerte- og karsykdom, bjørnebær kan forhindre kognitivt forfall i alderdommen og grapefrukt kan øke konsentrasjonen.

Det er heller ikke bare frukt og bær som inneholder store helsefordeler.

Også brokkoli kan holde hjernen sunn inn i alderdommen og enkelte typer frø byr næringsstoffer som omega-3 fettsyrer, proteiner og viktige aminosyrer.

Da er det ikke så rart at noen ønsker å samle alle disse fordelene i et og samme produkt. Pukka er kanskje mest kjent for te, men har nå lansert en egen serie med supermat.

LES OGSÅ: Supermaten du ikke bør droppe

Blandes ut og drikkes med juice

Med den nye serien har Pukka forsøkt å samle de helsemessige fordelene ved røtter, frukt, gress, tang, blomsterpollen, ferskvannsplanter, frø og spirer i kapsler, kosttilskudd og juice.

De har blant annet utarbeidet Clean Greens, et kosttilskudd i pulverform, som kan brukes i juice eller en smoothie for å tilføye næringsstoffer.


SI DIN MENING

Tror du produkter som dette kan ha noe for seg?

- En teskje med Clean Greens kosttilskudd i eplejuicen din vil gi deg næringsstoffene til fem porsjoner frukt og grønt, forteller Sebastian Pole, som er Pukkas ayurvediske terapeut og urtespesialist.

Han mener dermed han har utarbeidet produktene slik at man får det beste fra supermaten, i tillegg til at egenskapene deres skal fungere sammen.

LES OGSÅ: Er tang den nye supermaten?

Ja
 
132 (64%)
Kanskje
 
38 (18%)
Nei
 
26 (13%)
Vet ikke
 
10 (5%)

Vil også du skal drikke aloe vera

De fleste har fått med seg fordelene ved å bruke aloe vera på solbrent hud, men visste du at du også kan drikke fordelene ved planten?

Aloe vera-juicen til Pukka er laget på geleen som er innerst i bladene. Hensikten med det er å sørge for helsefordelene uten den bitre smaken.

Juicen skal hjelpe til med opptak av vitaminer og mineraler og øke nivået av antioksidanter. Den skal også rense tarmsystemet ditt og gi vitalitet til hud, hår og negler.

- KK.no har tidligere skrevet om at aloe vera blant annet kan motvirke dårlig ånde.

Vil du ikke bruke penger på dette?

En ny studie viser at vitamintilskudd ikke gir samme effekt som å faktisk spise opp grønnsakene dine. Likevel er nordmenn faktisk verstinger i Europa på å få i seg nok frukt og grønt.

I denne artikkelen får du vite hvordan du lettere får du i deg fem om dagen uten tilskudd.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer