Te

Teen som gjør dagen sunnere

Fire tekopper av ulike slag som gir god helse.

FYLL PÅ MED TE: Vi vet jo at å drikke brus og juice fyller kroppen med mye e-stoffer (fra brus) og sukker (fra brus og juice), men det kan bli ganske gørr å drikke ørten glass vann hver dag. Foto: Getty Images/iStockphoto
FYLL PÅ MED TE: Vi vet jo at å drikke brus og juice fyller kroppen med mye e-stoffer (fra brus) og sukker (fra brus og juice), men det kan bli ganske gørr å drikke ørten glass vann hver dag. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å få i seg nok væske hver dag er viktig. Ekspertene sier at det bør være mellom 2 og 2,5 liter, avhengig a hvor aktive vi er/hvor mye vi svetter, og at det bør være rent vann.

Vi vet jo at å drikke brus og juice fyller kroppen med mye e-stoffer (fra brus) og sukker (fra brus og juice), men det kan bli ganske gørr å drikke ørten glass vann hver dag.

Et godt alternativ er å innta en del av væsken som te. Det smaker mer spennende, og dessuten har forskjellige tetyper en rekke gunstige effekter på kroppen.

Her er vårt forslag til hvordan du skal "te deg sunn" dagen gjennom:

Morgen

Trøtt i trynet om morgenen? Ta en kopp svart te til frokost. Den inneholder koffein, og også gunstige stoffer som senker blodtrykket og styrker immuforsvaret. Studier indikerer dessuten at svart te kan forebygge diabetes og kreft, men her er forskningen ikke stor nok ennå.

Formiddag/lunsj

Nå er det tid for dagens viktigste tekopp. Den skal bestå av grønn te, som er superteen blant dem alle. Det er fordi grønn te inneholder mange antioksodanter, og dermed hjelper denne tekoppen deg å holde deg ung og frisk. Det er nylig gjort studier som viser at grønn te kan bremse kroppens absorbering av fett, og dermed hjelpe deg å holde vekta. Får du bare drukket én kopp te i løpet av dagen, la det bli en kopp grønn te!

Etter middag

Etter dagens største måltid bør du ta deg en kopp myntete. Mynten har egenskaper som beroliger magen og hindrer oppblåsthet. Hva med å lage teen selv av friske mynteblader fra urtepotten? Det smaker ekstra godt, og ser dessuten veldig fristende ut. Mynte har forresten flere fine bruksområder, se bare her!

Før leggetid

Har du problemer med å sove? Da skal du ta en kopp kamillete en halvtimes tid før leggetid. Denne planten er kjent for sine beroligende egenskaper, og teen vil hjelpe deg å stresse ned og får musklene til å slappe av. Du kan også prøve å spise havregryn og banan til kvelds, det kan faktisk hjelpe. Sov godt!

Drikk i vei

Du kan egentlig drikke flere kopper av både svart te, grønn te og myntete en nevnt her hvis du ønsker det. Kamillete er kanskje ingen god idé å drikke på dagtid, siden den kan gjøre deg trøtt.

Hvis du MÅ ha noe søtt i teen, så gå for honning. Honning inneholder næringsstoffer, noe hverken sukker eller suketter gjør. Dessuten har honning bakteriedrepende egenskaper og inneholder også antioksidanter.

SVART OPPKVIKKER: Våkne pp med en kopp sort te. Foto: Colourbox
SVART OPPKVIKKER: Våkne pp med en kopp sort te. Foto: Colourbox Vis mer
GRØNT OG SKJØNT: Grønn te holder deg frisk og ung! Foto: Colourbox
GRØNT OG SKJØNT: Grønn te holder deg frisk og ung! Foto: Colourbox Vis mer
MYNTET PÅ MAGEN: Myntete roer magen og hjelper mot oppblåsthet. Foto: Colourbox
MYNTET PÅ MAGEN: Myntete roer magen og hjelper mot oppblåsthet. Foto: Colourbox Vis mer
SØTT OG SUNT: Bruk honning i teen hvis du må ha søtsmak. Foto: Thinkstock
SØTT OG SUNT: Bruk honning i teen hvis du må ha søtsmak. Foto: Thinkstock Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer