Kreft

- Tenk deg, å behandle kreft med tobakk. Jeg elsker det.

Et nytt forskningsprosjekt viser at tobakksplanten trolig kan behandle kreft.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tobakksplanten får vanligvis skylden for en rekke kreftformer. Men den høyt elskede og forhatte planten kan trolig også kurere kreft. Men, tro ikke at du kan slippe unna med å røyke den...

Lager motstandsstoff

Metoden går i hovedtrekk ut på at kreftceller fra pasienten blir spleiset med tobakksplanteceller. Tobakksplanten har den egenskapen at den produserer protein som motstandsstoff, som deretter kan bli til en vaksine for den kreftsyke.Ironien i det å behandle kreft med tobakk har ikke gått lege Ron Levy hus forbi. - Tenk deg, å behandle kreft med tobakk. Jeg elsker det. I forskninsprosjektet fikk seksten pasienter injisert en spesialtilpasset vaksine med et protein fra tobakksplanten. 70 prosent av disse utviklet et sterkere forsvar mot kreftcellene.

- Ingen bivirkninger

Det er pasienter som har lymfekreft som kan bli behandlet med en tobakksvaksine. Dette kommer fram i en rapport framlagt av amerikanske forskere ved Stanford University. Studien ble publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences mandag. Behandlingen tar sikte på å vaksinere den kreftsyke pasienten mot sine egne kreftceller. Vaksinen framstilles og tilpasses hver enkelt pasients sykdomsbilde og genetikk. - Vi tror vi har funnet en måte i gjøre kroppen immunforsvar sterkere utrustet til å bekjempe kreften. Dette vil være en kreftbehandling uten bivirkninger, sier lege Ron Levy ved Stanford University til Canada.com.LES OGSÅ:
 • Vil du stumpe røyken?
 • Slik holder du deg ung
 • Gjør det slutt med røyken
 • Filmrøyking påvirker deg
 • Hva skjer når du slutter
 • Hjelp mot røyksuget
 • Huskeliste for sluttere
 • Røyking krymper utstyret
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer