Selvbilde

– Tenk deg oppover

Bebreider du deg selv for alt du ikke rakk eller fikk til?

TENK DEG OPPOVER: – Det er tankene du har i hodet som skaper selvfølelsen, som gjør deg til en vinner eller taper. Kvinner er utrolige dyktige til å tenke seg ned. Hvorfor skal det være så vanskelig å gjøre det motsatte? Foto: Ole Martin Halvorsen/Richard Eriksson
TENK DEG OPPOVER: – Det er tankene du har i hodet som skaper selvfølelsen, som gjør deg til en vinner eller taper. Kvinner er utrolige dyktige til å tenke seg ned. Hvorfor skal det være så vanskelig å gjøre det motsatte? Foto: Ole Martin Halvorsen/Richard Eriksson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KKs faste coach Christine Otterstad beskriver den klassiske kunden slik: En sterk og selvstendig kvinne. Med høyere utdannelse og en strålende karriere. MEN med et elendig selvbilde.

Til alle dem, og til alle andre, er hennes beste råd: Tenk deg opp.

– Det er tankene du har i hodet som skaper selvfølelsen, som gjør deg til en vinner eller taper. Kvinner er utrolige dyktige til å tenke seg ned. Hvorfor skal det være så vanskelig å gjøre det motsatte?

LES OGSÅ: Maria Mena - han forandret selvbildet mitt

Flytt fokus

Det handler om å snu tankene. Flytte fokus. Fra alt du ikke rakk over på alt du faktisk fikk til, fra skoene som ligger og flyter i gangen når du kommer hjem, til ungene som kommer løpende mot deg med store smil.

Det er dessverre ingen bryter du kan skru på, det er en tankeprosess.

Otterstad er godt kjent med dette, og har selv vært i samme situasjon. Tidligere ble hun syk hver søndag, bare ved tanken på en ny og krevende uke.

LES OGSÅ: Latteren – den beste medisinen

Hun oppsøkte en coach, og fremfor støtte og sympati, fikk hun sparket bak hun trengte.

– Mange er livredde for å bli avslørt. De har gått inn i en rolle hvor de skal mestre alt, rekke alt. De føler «det er ikke nok å være meg». Skal vi bli fornøyd, må vi slutte å sammenlikne oss med andre. Du er god nok!

LES OGSÅ: – Grenser for hva jeg kunne finne meg i

Fornuft og følelser

Christine har tre grunnleggende feel-good-råd som kan hjelpe deg med å bryte med et negativt tankemønster.

 • Smil, uansett humør. Smilet lurer hjernen til å tro at du er glad.
 • Fokuser på det som gjør deg glad. Husk, du har full makt over tankene.
 • Stopp den negative tanken før den blir en følelse.

 • – Kvinner har en tendens til å gå rett i følelsene. Til å tenke at DE er feilen, og at det ikke er oppgaven de står ovenfor som er problemet. Gjør som menn, erkjenn at «det var spaden sin feil».

  LES OGSÅ: Jo, kvinner er bedre til dette

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer