Helse & Livsstil

Tenk deg slank

Nøkkelen til et slankere liv sitter i hodet.

Tenk deg slank
Publisert
Sist oppdatertSkal du kvitte deg med kiloene, må du rydde opp i hodet først. Det mener i alle fall doktor Pamela Peeke, som har skrevet boken Fit to Live.

- Ta en titt på de handlingsmønstrene og vanene du drasser rundt på som står i veien for at du skal lykkes, sier Peeke til WebMD.

Hun mener at det er 8 nøkkelfaktorer som sikrer deg et slankere liv - og alt sammen starter i hodet.

1. Se for deg hvordan du vil se ut som slank
Hvis du kan se for deg hvordan du vil se ut og føle deg når du har nådd målet ditt, blir det lettere å nå, mener Peeke.

2. Ha realistiske forventninger
Stikk fingeren i jorda. Ikke tro at du skal gå ned massevis av kilo kjempefort. Husk at selv små vektnedganger kan ha store helsefordeler.

 • Les også: På slanker'n i 31 år

  3. Sett deg delmål
  Lag små delmål som kan hjelpe deg på veien mot et slankere liv. Eksempel på slike delmål kan være å spise mer frukt og grønnsaker, kutte ned på alkoholinntaket og gå tur tre ganger i uka.

  4. Få støtte fra andre
  Sørg for at menneskene rundt deg støtter opp om det du gjør. Hvis nettverket ditt vil deg vel, er sjansene større for at du lykkes.

 • Les også: Skaff en treningsvenn

 • 5. Lage en detaljert handlingsplan
  Planlegging er halve jobben og vel så det. Lag ferdig mat og snacks som du tar med deg på jobben, så slipper du å måtte ty til noe fra nærmeste kiosk når småsulten melder seg. La treningstimene dine stå på timeplanen og være like viktige som jobbmøter. Poenget er at du skal vite nøyaktig hva du skal gjøre og spise den dagen når du våkner opp om morgenen. Da blir det vanskeligere å sluntre unna.

 • Les også: Ukeplan for et sunnere liv

 • 6. Belønn deg selv
  Vær stolt av deg selv. Gi deg selv små belønninger underveis, så har du noe å se frem til og noe å jobbe for å oppnå.

  7. Kvitt deg med gamle vaner
  Ta det sakte. Hvis du tilbringer hele kvelden foran tv-en, røyker og spiser dårlig mat, er det helt utopisk å tro at du skal kunne stumpe røyke, bruke kvelden på å trene og leve på salat over natta. Ta en ting av gangen, og gjør det sakte. Liker du å ligge på sofaen med en pose chips mens du ser på tv? Bytt ut chipsen med frukt først. Sene kan du forsøke å kutte ut spisingen helt, og kan du forsøke å finne på noe annet.

 • Les også: Finn treningsgnisten

 • 8. Følg med
  Husk å ta notater, så kan du virkelig følge med på hvordan det går. Før gjerne dagbok mens du forsøker å gå ned. Skriv opp hva du spiser, hvor mye du trener og hvordan du føler deg, så vil du etterhvert kunne se sammenhenger som du kanskje ikke var klar over før - og dermed får du enda bedre grunnlag for å lykkes.

  Foto: Colourbox
  Foto: Colourbox Vis mer
  FRYS NED FERSKE GRØNNSAKER: Ja, du kan fryse ned grønnsakene du kjøper i grønnsaksdisken fremfor å kaste dem. Trikset er å blanchere dem først. Da beholder du både farge, smak og næringsinnhold.
  FRYS NED FERSKE GRØNNSAKER: Ja, du kan fryse ned grønnsakene du kjøper i grønnsaksdisken fremfor å kaste dem. Trikset er å blanchere dem først. Da beholder du både farge, smak og næringsinnhold. Vis mer
  Tenk deg slank
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer