Trening

Tenk deg sprek

Hvis du tror husarbeid er trening, blir du tynnere og i bedre form.

Tenk deg sprek
Publisert
Sist oppdatert
Folk som tror aktivitetene de gjør er bra for formen, er faktisk i bedre form enn de som ikke tror det. Det viser en undersøkelse gjort av forskeren Ellen Langer og hennes student Alia J. Crum, ved Harvard University i USA. De studerte 84 kvinnelige rengjøringsassistenter ved sju ulike hoteller. To tredjedeler av vaskehjelpene fortalte at de ikke trente regelmessig. En tredjedel fortalte at de ikke trente i det hele tatt. Alle fikk en grundig helsesjekk.Forskerne ga vaskehjelpene ved fire av hotellene beskjed om at jobben de gjorde var nok trening for å holde kroppen i god form. Vaskehjelpene på de andre tre hotellene fikk ingen beskjed. Dette ble følgene:
 • Etter fire uker mente hele 79,7 prosent av vaskehjelpene at de trente regelmessig, selv om de ikke hadde endret livsstilen sin.
 • I gjennomsnitt hadde hver kvinne gått ned nesten en kilo.
 • Blodtrykket deres hadde sunket med ti prosent.
 • Mengden kroppsfett var redusert.
 • Kroppsmasseindeksen hadde gått ned.
 • Midjemålet hadde gått ned.
 • Endringene var vesentlig større hos gruppen som ble fortalt at jobben var god trening.
 • - Dette viser at god helse i stor grad påvirkes av hvordan man tenker. Resultatene av vår studie støtter hypotesen om at effekten av trening helt eller delvis avhenger av placebo-effekten, sier Langer og Crum i en pressemelding.LES OGSÅ:Få fart på formenFem hjelpere som får fart på formenUkeplan for et sunnere liv

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer