Tynn

Tenk deg tynn

Mye av årsaken til at du legger på deg sitter i hodet. Her er de lette og lure vektvalgene.

Tenk deg tynn
Publisert
Sist oppdatert











Hver dag tar du rundt 250 valg som handler om mat. «Skal jeg ta en kopp kaffe? Skal jeg ha melk i den? Helmelk eller lettmelk? Skal jeg helle jucien i et lavt og bredt glass, eller et høyt og smalt et?»
Du drikker nemlig mer når glasset er lavt og bredt. Faktum er at alle disse små valgene i det lange løp betyr mye for hvor vektnålen stopper.
  • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?
  • Ta testen: Hva vet du om hva som er sunt?
  • Slik unngår du juleflesket

  • Den amerikanske professoren og ernæringsspesialisten Brian Wansink har skrevet en rekke bøker om vårt forhold til mat. Han er opptatt av at vi skal bli mer bevisste på hvorfor vi spiser som vi gjør.
    Han har bygget et helt konsept rundt begrepet Mindless Eating (bevisstløs spising), der han gir folk råd om hvordan de kan endre sine vaner og sin tankegang rundt mat.

    Disse sju tipsene er hentet fra boken Mindless Eating:

    Hamstring

    Folk som hamstrer mat når det er tilbud i butikkene spiser opp til 48 prosent mer enn de som ikke hamstrer. Selv om du kjøper store kvantum, trenger du ikke å servere maten i samme stil. Har du en økonomipose med potetgull er det lurt å helle snacksen i små skåler før den inntas. Ikke spis rett ut av posen, da får du garantert i deg mer.
  • Spis sunt uten å blakke deg
  • Velg sunn hurtigmat

  • Samspising

    Jo lenger du sitter ved bordet, jo mer spiser du. Inntar du middagen med en venn, spiser du rundt 35 prosent mer enn du ellers ville gjort. Er dere sju til bords, spiser du 96 prosent mer, ifølge Wansink. Så dersom du prøver å gå ned i vekt, er det en god idé å holde antall mennesker rundt bordet så lavt som mulig. Du gjør også lurt i å tilpasse ditt spisemønster til den mest småspiste tilstede.
  • Slik holder du deg slank
  • Stjernenes syke sultekurer

  • Kjøkkentjeneste

    Dersom du legger maten på tallerkenen på kjøkkenet og tar med deg tallerkenen til spisebordet, spiser du 14 prosent mindre enn om du har serveringsfat på spisebordet og forsyner deg flere ganger.
  • Farvel, fråtseri
  • Derfor spiser du usunt

  • To er tingen

    Legg bare to ting av gangen på tallerkenen når du forsyner deg ved en buffet. Selv om du henter mat flere ganger vil du likevel ende opp med å spise mindre.
  • Alltid mett - like lett
  • Snarveien til gode matvaner

  • Dropp tv-en


    Spis alltid på det samme rommet i huset, men ikke spis foran tv-en eller pc-en. Du spiser mindre når du ikke blir distrahert av andre ting under måltidet.
  • Stjernenes syke snacks
  • 10 grunner til at du blir feit

  • Rydd bordet

    Med mindre det utelukkende er grønnsaker på serveringsfatet skal du ikke la det bli stående framme når måltidet er over. Da minsker du risikoen for småspising betraktelig.
  • 7 middager under 500 kalorier
  • 50 kalori-killere

  • Psyko-sult

    Kake, eller en klem? Hva er det egentlig du trenger? Vær bevisst på at fysisk sult er den som bygger seg opp gradvis. Blir du brått sulten er det sannsynlig du bruker mat til å dekke et følelsesmessig behov. Du bedriver trøstespising, med andre ord.
  • 7 tankegrep som flytter vektnåla
  • Sult er sunt


  • LES OGSÅ:
  • Ta testen: Hvor sunt lever du?
  • Ta testen: Hva vet du om forbrenning?
  • Ta testen: Avslører du helsemytene?
  • Her er maten som gjør deg slankere
  • Her er kostholdsfellene
  • Hva putter de egentlig i maten?
  • Derfor bør du aldri slanke deg
  • Ukeplan for et sunnere liv
  • Sunnhetsleksikonet


  • Tenk deg tynn
    Tenk deg tynn
    Tenk deg tynn
    Tenk deg tynn
    Tenk deg tynn
    Tenk deg tynn
    Tenk deg tynn
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer