SUNT - OG GODT: Klementiner kan du bare dytte innpå med så mye du orker. Foto: Getty Images
SUNT - OG GODT: Klementiner kan du bare dytte innpå med så mye du orker. Foto: Getty Images Vis mer

Klementiner

Tenk på dette før du skreller neste klementin

Denne frukten er nemlig ikke helt harmløs.

Publisert
Da er tiden her igjen - klementinene har kommet!

Klementiner både smaker utrolig godt og er rike på C-vitaminer.. Klementiner inneholder også endel folat, som er gunstig under graviditet og når det gjelder generell forebygging av hjertesykdom.

LES OGSÅ: Denne frukten bør du kjøpe nå

Klementiner kan du også bare dytte innpå med så mye du orker. 100 gram klementin inneholder usle 43 kilokalorier og mikroskopiske 0,1 gram fett.

Denne tilfeldige krysningen mellom mandarin og andre sitrusfrukter er forståelig nok blitt en verdenssuksess. Gjennomsnittsnordmannen spiser faktisk seks kilo klementiner i året.

Endel mennesker er dessverre allergiske mot sitrusfrukter. Er du blant dem er du nok allerede klar over det og vet å ta dine forholdsregler.

Er du ikke allergiker har du imidlertid også noen hensyn å ta.

Gjør dette når du spiser frukten

Du bør tenke på hvordan du skreller klementinene. Mange allergikere reagarer som nevnt kraftig på denne frukten, og spesielt når du skreller dem.

Norges Astma- og Allergiforbund gir på nettsidene sine tips til hvordan du best kan skrelle klementinene så du ikke forårsaker rennende neser eller nyseanfall.

«Når du skal skrelle en klementin er det fint om du tar hensyn og forsikrer deg om at folk rundt deg ikke reagerer på frukten. Eller du kan gå litt unna, og generelt la være å skrelle på busser og trikker der det er mange folk.

Noen reagerer nemlig med host og nys og ikke minst med kløende hudreaksjoner. Å legge skrell i søppelboks med lokk kan også være til god hjelp, » skriver forbundet (ekstern lenke).

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer