Tenke På Eksen

Tenker du ofte på eksen?

- Det å tenke tilbake på en eks kan være både en god og en dårlig ting, sier eksperten.

TENKE PÅ EKSEN: Klarer du ikke å glemme eksen? Her er ekspertenes tips til deg! 
 Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press
TENKE PÅ EKSEN: Klarer du ikke å glemme eksen? Her er ekspertenes tips til deg! Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hender det at du av og til tar deg selv i å tenke tilbake på tiden du hadde sammen med en av ekskjærestene dine? Du er nok ikke den enste.

Hvorfor gjør vi egentlig dette?

LES OGSÅ: Slik takler du kjærlighetssorg

Kan være både en god og en dårlig ting 

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK.no det at det kan være flere årsaker til at man tenker på en tidligere flamme.

- Det å stadig tenke tilbake på en ekskjæreste kan være både en god og dårlig ting. Det kan være en god ting dersom det var et godt forhold som du forbinder med noe positivt. Da vil det være helt naturlig å tenke tilbake på alle de gode minnene dere delte sammen.

Videre forteller hun at det derimot kan være en dårlig ting dersom tankene rundt ekskjæresten din er ladet av følelser. Da er det helt uavhengig av hvorvidt det er positive eller negative tanker.

- Dersom tankene dine er ladet med følelser vil dette som regel alltid være en stor belastning - uansett om det er følelsen av lengsel og kjærlighet, eller sinne og hat. Da blir de gjerne altoppslukende og vanskelig å fungere som normalt, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer