Tenke På Eksen

Tenker du ofte på eksen?

- Det å tenke tilbake på en eks kan være både en god og en dårlig ting, sier eksperten.

TENKE PÅ EKSEN: Klarer du ikke å glemme eksen? Her er ekspertenes tips til deg! 
 Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press
TENKE PÅ EKSEN: Klarer du ikke å glemme eksen? Her er ekspertenes tips til deg! Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hender det at du av og til tar deg selv i å tenke tilbake på tiden du hadde sammen med en av ekskjærestene dine? Du er nok ikke den enste.

Hvorfor gjør vi egentlig dette?

LES OGSÅ: Slik takler du kjærlighetssorg

Kan være både en god og en dårlig ting 

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK.no det at det kan være flere årsaker til at man tenker på en tidligere flamme.

- Det å stadig tenke tilbake på en ekskjæreste kan være både en god og dårlig ting. Det kan være en god ting dersom det var et godt forhold som du forbinder med noe positivt. Da vil det være helt naturlig å tenke tilbake på alle de gode minnene dere delte sammen.

Videre forteller hun at det derimot kan være en dårlig ting dersom tankene rundt ekskjæresten din er ladet av følelser. Da er det helt uavhengig av hvorvidt det er positive eller negative tanker.

- Dersom tankene dine er ladet med følelser vil dette som regel alltid være en stor belastning - uansett om det er følelsen av lengsel og kjærlighet, eller sinne og hat. Da blir de gjerne altoppslukende og vanskelig å fungere som normalt, forklarer hun.

TANKER LADET MED FØLELSER: Det kan være vanskelig å fungere som normalt når alt man klarer å tenke på er ekskjæresten.  Foto: Alliance - Fotolia
TANKER LADET MED FØLELSER: Det kan være vanskelig å fungere som normalt når alt man klarer å tenke på er ekskjæresten. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik takler du eksen hans

Kan hjemsøke deg i dine nye forhold

Hvis du er en av dem som tenker på eksen med tanker ladet med følelser, mener Schmidt du bør være oppmerksom på at disse tankene og følelsene ofte har for vane å ødelegge for nye forhold.

- Hvis du går inn i et nytt forhold og fortsatt drømmer om det fantastiske forholdet du hadde med eksen din, er det fort gjort å sammenligne den nye kjæresten med den gamle.

- Dette er dumt, for som regel er det slik at han vil komme for kort – for han vil aldri kunne bli den samme som eksen din.

Videre forteller Schmidt at den nye kjæresten vil kunne gi deg kjærlighet som er både god, behagelig og varm, men at dette ikke vil være nok for deg så lenge du har eksen i tankene.

- Kjærligheten den nye kjæresten gir deg vil ikke gi det samme intense suget som lengselen og savnet etter eksen gir, og dermed er det lett å tro at hans kjærlighet ikke er like sterk – noe som ofte er en illusjon, sier hun.

KONTAKT HAN: Hvsi du ønsker å få svar på om du og eksen kan bli sammen igjen anbefaler eksperten deg å ta kontakt med han.  Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia
KONTAKT HAN: Hvsi du ønsker å få svar på om du og eksen kan bli sammen igjen anbefaler eksperten deg å ta kontakt med han. Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Kan du finne kjærligheten via mobilen?

Ta kontakt med eksen din

Dersom du fortsatt har følelser for eksen og lurer på om det kan utviklet seg til noe mer mellom dere, anbefaler Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgiving, deg å ta et oppgjør med fortiden din slik at du en gang for alle for svar på om det er på tide å gå videre eller ikke.

- Dersom det er slik at du savner eksen din og ønsker å bli sammen med han igjen, anbefaler jeg deg å kjøre på og snakke med han om dette, for du får han ikke tilbake uten å prøve.

- Men først kan det nok være lurt å gå noen runder med deg selv og finne ut om du vil tåle en eventuell ny avvisning fra han – for det er jo en risiko for at dette kan skje, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer