Iq

Tenker du som en mann?

Høy IQ er langtfra det samme som høy selvtillit. Sjekk hvorfor.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du kan være den mest feminine kvinne, men likevel tenke som en mann – og omvendt. Sjekk disse interessante faktaene om menns og kvinners intelligens, og finn ut om din hjerne. Fra tid til annen er det noen som hevder at det ene kjønnet er glupere enn det andre, men per i dag har ingen av disse forsøkene vunnet fram.
 • Hold hjernen i form
 • Slik skjerper du hjernen
 • Slik lever du til du blir 100 år
 • Kvinner ser detaljene

  Forskere har fastslått at menn er flinkere til enkelte ting, mens kvinner er flinkere til andre. Menn har for eksempel lettere for å oppfatte tredimensjonale objekter og forutse hvordan disse vil rotere, mens kvinner er flinkere til å merke seg detaljer og har i det hele tatt et bedre visuelt minne. Men, dette gjelder ikke i alle tilfeller. Det er fullt mulig at du tenker som en mann selv om du er kvinne, skriver den nettutgaven av den australske avisen Herald Sun.

  Menn tror mer på seg selv

  Ifølge ledende psykologer er det ikke så nøye om du tenker som en ekte mann eller kvinne, for de intellektuelle forskjellene mellom kjønnene sitter kun i hodene våre. At menn er smartere enn kvinner er med andre ord slett ikke tilfellet. Professor Adrian Furnham ved University College London har analysert resultater fra 25 studier om kjønn og IQ. Hans funn styrker troen om mannlig overmot og kvinnelig underdanighet.- Det betyr ikke at menn er smartere enn kvinner. De har rett og slett bare bedre selvtillit, og dette kan være en fordel for eksempel på et jobbintervju, sier professor Furnham til The Telegraph.

  Høy IQ + selvtillit = usant

  Det viser seg også at jo smartere en kvinne er, jo dummere tror hun at hun er. Det er dessuten flere dumme menn og tilsvarende like mange supersmarte mannfolk. - Menn er både toppen og bunnen av IQ-stigen, men det har jo universet visst lenge, sier professor Furnham.Lær deg hvordan du kan bli en tøffere sjekker ved å ta lærdom av hvordan menn er på sjekker'n.
 • Sjekk hvordan hjernen din fungerer: Ta hjernetesten her!LES OGSÅ:
 • Ta testen:Hva slags type mann er han?
 • Glem det han sa
 • Fylla gjør deg dum
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer