<strong>SEXMYTER:</strong> Trodde du disse tre sexmytene var sanne? Stem under til høyre og se hva andre lesere har svart. Foto: colourbox.com
SEXMYTER: Trodde du disse tre sexmytene var sanne? Stem under til høyre og se hva andre lesere har svart. Foto: colourbox.com Vis mer

Sex

Tenker menn på sex hvert 7. sekund?

Myte eller sannhet?

Publisert
Sist oppdatert


Myte 1:

Trodde du på myten om menn med store føtter?


Nei
 
152 (59%)
Ja
 
67 (26%)
Usikker
 
40 (15%)

Myte 2:

Trodde du at G-punktet bare var oppspinn?


Nei
 
189 (88%)
Usikker
 
19 (9%)
Ja
 
7 (3%)

Myte 3:

Trodde du menn tenkte på sex hvert 7. sekund?
At menn tenker mye på sex, er «allmenn kunnskap». Men gjør de det virkelig så ofte som hvert sjuende sekund?

Og stemmer det at menn som har store føtter er større nedentil? Og eksisterer virkelig det kvinnelige G-punktet – eller er det ren oppdiktning?

Vi har sett nærmere på disse tre sexmytene. Fakta eller fabel? Her får du svar.

Nei
 
223 (72%)
Ja
 
63 (20%)
Usikker
 
24 (8%)

Myte: «Menn med store føtter…»

Ja, vi har alle hørt dette. Skonummeret hans skal visstnok ha en betydning for hvor godt utrustet han er visse andre steder.

Tanken om at størrelsen på en kroppsdel er nært knyttet til størrelsen på mer private deler, kan stamme fra virkelige vitenskapelige fakta, ifølge Daily Mail.

Såkalte Hox-gener påvirker fremveksten av både tær og fingre, så vel som penis og klitoris. Men det betyr ikke at menn med store føtter nødvendigvis har mindre plass i underbuksa.

En kanadisk studie, hvor 60 menn deltok, fant en svak sammenheng mellom penisstørrelse og føttenes lengde.

Resultatene av en mer omfattende undersøkelse, med 104 mannlige deltakere, viste imidlertid ingen forbindelse mellom skostørrelse og penislengde. Denne ble senere understøttet av en annen studie, hvor informasjon fra 3100 menn ble inkludert.

Se bildene: Verdens mest berømte peniser

Myte: «G-punktet eksisterer ikke»

G-punktet – den orgasmiske gral. Erogensonens eksistens har vært diskutert siden 80-tallet. Mens enkelte forskere mener alle kvinner har et G-punkt, men at det ikke reagerer på stimuli hos alle, omtaler andre den som «gynekologiens UFO», skriver Helsenett.no.

Nå ser det imidlertid ut til at italienske forskere har funnet svaret. Ved hjelp av ultralyd kunne de endelig bevise at G-punktet finnes – men det er ikke alle kvinner som har det.

Ultralydundersøkelsene viste at kun åtte av de totalt 30 deltakerne hadde et tykkere vev i området mellom vagina og urinrøret. Men bare fem av disse oppga at de regelmessig fikk vaginale orgasmer.

Etter å ha fått informasjon om hvordan de kunne lokalisere G-punktet klarte imidlertid to av de tre resterende deltakerne å oppnå vaginalorgasme.

Men det er ingen grunn til å fortvile om du ikke er blant de heldige fra naturens side. De italienske forskerne tror nemlig det er mulig å «dyrke» et G-punkt ved regelmessig stimulering av området.

Myte: «Menn tenker på sex hvert sjuende sekund»

Nei, tankene hans havner ikke i kofferten så ofte som hvert sjuende sekund.
Hvis vi går ut i fra at en gjennomsnittlig mann er våken 16 timer hver dag, betyr det at han tenker på sex så ofte som 8000 ganger om dagen. Det er omtrent like ofte som han puster, skriver Daily Mail.

Den mest omfattende undersøkelsen på området viser at 54 prosent av menn tenker på sex hver dag eller flere ganger om dagen. 43 prosent oppga at de tenker på det fem ganger i måneden eller noen få ganger i uka. Fire prosent gjorde det sjeldnere enn én gang månedlig.

Det samme spørsmålet ble gitt til de kvinnelige deltakerne, hvor 19 prosent svarte hver dag eller flere ganger om dagen, 67 prosent noen få ganger i måneden eller noen få ganger i uka, og 14 prosent oppga at de tenkte på sex sjeldnere enn én gang i måneden.

Med andre ord: Ja, menn tenker mer på sex enn kvinner. Men forskjellen er ikke så stor som du gjerne trodde.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer