Slanking

Tenker på slanking nesten hele tiden

Fokus på kropp og utseende kan bli en besettelse.

TENKER MER PÅ MAT: En ny studie utført av Atkins i Storbritannia viser at kvinner tenker mer på mat og slanking enn forholdet sitt.  Foto: Thinkstock
TENKER MER PÅ MAT: En ny studie utført av Atkins i Storbritannia viser at kvinner tenker mer på mat og slanking enn forholdet sitt. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At vi kvinner tenker mye på mat er en kjent sak, men visste du at vi tenker mer på hva vi spiser enn vi gjør på både sex og forholdet vårt?

En britisk undersøkelse gjennomført for slankeselskapet Weight Watchers i 2009 viste nemlig at hele 70 prosent av de spurte kvinnene hadde regelmessige fantasier om mat, mens «kun» 58 prosent hadde regelmessige fantasier om sex.

Nå er imidlertid ikke dette med sexen så veldig oppsiktsvekkende, da andre undersøkelser har vist at kvinner tenker mer på shopping og heller vil ha jeans på salg enn sex.

Men at mat faktisk slår forholdet til kjæresten/samboeren/ektefellen er noe nytt.

LES OGSÅ: Slik får du sus over sexen igjen

Tenker mer på slanking enn forhold

En fersk studie gjennomført for slankeprodusenten Atkins i Storbritannia viser at kvinner bruker mer energi og tid på slanking enn de gjør på partneren sin, skriver Daily Mail på sin helsenettside (ekstern lenke).

Over 1290 kvinner har deltatt i studien, og resultatene viste at 54 prosent av disse tenkte mer på mat enn sex og at én fjerdedel føler at slanking er viktigere enn forholdet sitt.

Utrolig nok viste det seg også at hele ti prosent av de spurte ville følt seg mer skyldige om de jukset med slanking, enn om de var utro!

LES OGSÅ: «Det bare skjedde» er tull

Fokus på utseende og kroppEr du mer opptatt av mat og slanking enn forholdet ditt?
Ifølge Atkins talsperson og ledende ernæringsekspert Linda O’Byrne avslørte studien også at drømmen om den perfekte «strandkroppen» var den største motivasjonsfaktoren for å starte en slankekur for kvinnene. Fokus på utseende og kropp blant venner var også en av årsakene til at kvinner begynte å passe på hva de spiste.

Ifølge O’Byrne er det viktig at kvinner ikke blir helt besatt av mat og vekt, og at slankekuren tar fullstendig over livet.

- Slanking burde aldri bli en besettelse. Det er ikke sunt. Det siste noen av oss vil er at slankekuren skal ha en negativ innvirkning på livet, sier hun:

- En fornuftig slankekur er designet for å ha helt motsatt effekt. Slankere må fokusere på å spise og drikke sunt ved å kutte ned på fett og usunne karbohydrater. I tillegg er det viktig å få nok mosjon. Dette, og tålmodighet, er nøkkelen til vekttap, uansett alder eller vekt.

LES OGSÅ: Vi slanker oss for bedre selvtillit

Ja, jeg er litt besatt av slanking og mat
 
(40%)
Av og til så er jeg nok det
 
(29%)
Nei, absolutt ikke
 
(20%)
Jeg tror ikke det
 
(10%)

Syv av ti vil ned i vekt

Gjennom studien estimerte Atkins at rundt tre fjerdedeler av Storbritannias kvinnelige befolkning har vært på en slankekur minst én gang i livet, og andre studier har vist lignende tilfeller i Norge.

En undersøkelse gjennomført av NorStat på vegne av Midsona Norge i vår viste at hele syv av ti norske kvinner (1000 deltok) ønsker å gå ned i vekt og holde seg på en lavere vekt enn de har i dag.

Undersøkelsen viste også at halvparten av alle norske kvinner også har forsøkt å slanke seg i løpet av det siste året.

Derfor slanker vi oss

At utseende er en av de største grunnene til at vi kvinner slanker oss, er ikke noe nytt.

En europeisk undersøkelse KK.no tidligere har omtalt har vist at kvinner hovedsakelig ønsker å gå ned i vekt for å få bedre selvtillit og utseende, mens menn slanker seg for å leve lenger.

Over 8500 overvektige personer (i alderen 18 til 64 år med en BMI på over 28) fra 17 land, inkludert Norge, deltok i undersøkelsen, og over 60 prosent av kvinnene som deltok oppga økt selvtillit som den viktigste grunnen til at de vil slanke seg, mens 48 prosent ønsket å se mer attraktive ut.

Selvtilliten betyr til og med så mye at flere kvinner anser dette som enda viktigere motivasjon enn ønsket om å leve lenger - som 51 prosent oppga som grunn til å slanke seg.

LES OGSÅ: Slik får du fart på forholdet ditt

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer