Medisin

Test for verpesyke

En ny test viser når du er mest fruktbar.

Fedre har ingen ting på føderommet å gjøre, mener anerkjent fødselsspesialist.
Fedre har ingen ting på føderommet å gjøre, mener anerkjent fødselsspesialist. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er nå lansert en fruktbarhetstest som gjør at kvinner selv kan finne ut hvilke dager i måneden muligheten for graviditet er størst.

Fruktbarhetstesten påviser stigningen av hormonene LH og østrogen, og dermed også de i gjennomsnitt seks mest fruktbare dagene i kvinnens syklus.

Studier gjort av produsenten Unipath har vist at kvinner som bruker Clearblue Fertilitetsmonitor øker muligheten for å bli gravid med 89 prosent, i løpet av de to første menstruasjonssyklusene. I studien brukte 302 kvinner fruktbarhetstesten og 347 brukte ingen hjelpemiddel.

- Mange har et stort ønske om å bli gravide, men stadig flere oppdager at det man trodde skulle skje raskt og enkelt, viser seg å være vanskeligere enn forventet, sier Maria Axelsson, markedsansvarlig for Unipath Scandinavia.
 • Spis is, bli gravid
 • Alternativ medisin for fruktbarheten
 • Klar, ferdig, barn!

 • Clearblue Fertilitetsmonitor fungerer ved at en testpinne holdes i urinstrålen og deretter plasseres i monitoren. Et display på monitoren påviser tre ulike nivåer av fertilitet; «Lav fertilitet» der muligheten for å bli gravid er liten, «Høy fertilitet», der muligheten for å bli gravid er betydelig større og «Maksimal fertilitet» der sannsynligheten for å bli gravid er størst.

  Til forskjell fra tradisjonelle eggløsningstester kan denne testen vise kvinnen den tiden der muligheten for å bli gravid er størst, både ved å påvise LH-stigning og dagene i forkant da muligheten for å bli gravid også er ganske høy.

  Testen fås kjøpt på apotek. Veiledende pris på monitoren er 1300 kroner. Testpinnene, som kommer i pakker på 20, har en veiledende pris på 268 kroner.


  LES OGSÅ:
 • Grønne gleder for gravide
 • Trening for struttende mager
 • Morgenkvalme er sunt

 • Clearblue Fertilitetsmonitor skal øke muligheten for å bli gravid med 89 prosent.
  Clearblue Fertilitetsmonitor skal øke muligheten for å bli gravid med 89 prosent. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer