Life hacks:

Ti lure triks som kan fjerne hverdagsirritasjoner

Disse triksene er små snarveier til et enklere liv. Bare hyggelig!

LIFE HACKS: Det finnes en masse smarte tips og triks for en litt enklere hverdag! FOTO: NTB Scanpix
LIFE HACKS: Det finnes en masse smarte tips og triks for en litt enklere hverdag! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En hektisk hverdag med jobb og familie er lett å takle - sa ingen noen sinne. Hva skulle vi vel gjort uten The World Wide Web, som gjør det så lettvint for oss å dele og finne slike råd? Rekk opp hånda de som gjerne tar imot noen tips og triks som gjør livet litt enklere!

1. Sørg for at buksesmekken holder seg oppe

Vi har vel alle opplevd at buksesmekken plutselig har sklidd nedover, slik at bukseåpningen spriker for allverden akkurat når det passer seg minst. Som om det ikke er flaut nok i seg selv, må man også finne et passende tidspunkt eller måte å dra den opp igjen på! Dersom du er lei av å leke katt og mus med din egen buksesmekk, har vi gode nyheter: du trenger ikke kaste favorittbuksa selv om den har en lei tendens! Dersom du fester en nøkkelring til hullet på glidelåsen din, kan denne hektes rundt knappen helt øverst på smekken, og dermed kan den ikke gli helt opp. Ta-da!

2. Bruk springfjæren i en gammel penn for å beskytte mobilladeren din

Hender det at mobilladeren din blir ødelagt fordi ledningen knekker like ved inngangene? No more! Springfjæren fra en kulepenn passer perfekt rundt, og gjør at det blir mindre belastning på ledningen, slik at laderen din varer lengre.

3. La jeansene dine hvile i fryseren over natten

Det gjør at du kan vaske mindre klær - og det har nogenlunde samme effekten på buksene dine! Cosmopolitan anbefaler at du legger jeansene dine i plastposer i fryseren fra tid til annen. På den måten får du både drept bakteriene som eventuelt fører til lukt, og fargen på denimen vil vare lengre.

4. Bruk sugerør-låsen på brusboksen for alt den er verdt

Ja, du leste riktig - brusbokser har en funksjon ment for å låse fast sugerøret. Snu flippen du åpner boksen med rundt etter åpning, putt sugerøret nedi, og press det inntil en av sidene av boksens åpning, og vipps - da slipper du sugerør som flyter opp sammen med kullsyren!

LES MER: Disse iPhone-triksene bør du virkelig kunne

Dette trikset holder sugerøret nede i brusen! Foto: NTB Scanpix
Dette trikset holder sugerøret nede i brusen! Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Beskytt de uekte ringene dine (og fingrene dine!)

Det positive med uekte ringer er at de er billige - det negative er at de gjerne fort blir stygge, og lager blå-grønne merker på huden. Et godt triks mot dette er derimot å lakke innsiden av ringene dine med gjennomsiktig neglelakk, så holder de seg fine lengre og du slipper avfargingen!

6. Stram solbrillene dine med neglelakk

Cosmopolitan har flere gode råd på lager. De aller fleste av oss har vel opplevd at solbrillene blir litt løse i hengslene, men de aller færreste av oss har et mikroskopisk skrujern tilgjengelig. Frykt ikke, for en liten dråpe gjennomsiktig neglelakk er en god midlertidig løsning for å stramme solbrillene dine!

Pssst, skal du bake Pavlova? Her er bakebloggernes beste marengstips!

7. Bruk rettetangen som strykejern

Hvis du bare skal stryke noe så lite som et skjorteerme eller en krage, bruk rettetangen din!

8. Forebygg stinkende treningssko med avispapir

Er skoene dine svette og fæle etter dagens treningsøkt? Det er så klart et godt tegn, men det kan fort bli en svært illeluktende affære... Stapp litt avispapir i skoene dine etter trening, slik at mesteparten av fuktigheten absorberes. Dette er stinkbombe-forebyggende!

9. Si farvel til statiske klær

Sliter du med klær som blir statiske og klenger seg til kroppen? Du er ikke alene! Utrolig nok, kan så lite som en sikkerhetsnål festet på innsiden av plagget ditt, langs sømmen, gjøre susen. Ren magi, eller hva? WhoWhatWear melder at metallet i sikkerhetsnålen vil løse opp spenningen som gjør plagget elektrisk.

Denne lille nålen er visst alt som skal til for å slippe statiske klær! FOTO: NTB Scanpix
Denne lille nålen er visst alt som skal til for å slippe statiske klær! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

10. Redd klær som har krympet i vask

Det er alltid like trist når man innser at favorittgenseren plutselig har blitt mange størrelser for liten. Vel, i en situasjon som kan virke som en tragedie, er likevel ikke alt håp helt ute! Amerikanske Huffington Post forteller at du kan legge plagget i en lunkent bad med balsam. La det ligge i cirka tretti minutter, før du forsiktig strekker plagget tilbake til sin normale størrelse. La det deretter tørke flatt!

LES OGSÅ: 8 tips som redder flyturen med små barn

LES MER: 9 eyeliner-triks alle kvinner bør kunne!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer