Helse & Livsstil

Tid for feriepenger

Får du mer eller mindre enn gjennomsnittet?

Tid for feriepenger
Publisert
Sist oppdatert
Juni er måneden da de fleste nordmenn får utbetalt de pengene vi kanskje elsker mest av alle; feriepengene. I år får gjennomsnittsmannen utbetalt 37 700 kroner, mot 18 000 i 1995.

– Feriepengene utgjør mer enn en månedslønn, fordi vi får betalt for fem uker. Tolv prosent av lønna fra i fjor er det vi nå får i feriepenger, sier markedssjef Hanne Broen i CreditInform til nyhetsbyrået Newswire.

Lønnsutbetalinger uten skattetrekk er en kjærkommen avveksling for de fleste. Men feriepengene er ikke egentlig skattefrie.

- Det trekkes ikke skatt av feriepenger. Feriepengene er egentlig ikke uten skatt - vi betaler ganske enkelt litt ekstra skatt de andre månedene slik at vi slipper å betale skatt når vi får utbetalt feriepengene våre, skriver KKs jobb- og økonomiekspert Siw Ødegaard på nettstedet kvinnesiden.no.

Nordmenn flest bruker feriepengene til å enten unne seg noe ekstra, eller å komme seg ovenpå økonomisk.

– Den ekstra utbetalingen er en god grunn til å betale gjeld, enten det er på kredittkort eller forbrukslån. De som vet de får restskatt har nå en god mulighet til å sette av penger til den ekstra skatten, sier Broen.

I år utbetales det 99 millarder kroner i feriepenger i Norge. Hva skal du bruke din del av kaka til? Skriv om det i diskusjonsforumet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer