Helse & Livsstil

Tidlig pubertet for tykke småjenter

Overvekt gir raskere kjønnsmodning.

Tidlig pubertet for tykke småjenter
Publisert
Sist oppdatert
Fedmebølgen blant barn kan føre til at jenter kommer tidligere i puberteten enn før. Ved University of Michigan Health System har forskerne sett på følgene av overvekt hos små barn.

De fant ut at dersom jenter var overvektige i en alder av tre, og overvekten økte fram til de begynte på skolen, var risikoen stor for at de ville få en tidlig pubertet.

Man regner det som tidlig pubertet når jenter utvikler bryster i en alder av ni. Forskerne tok også i betraktning når jentene fikk sin første menstruasjon.
USA har et tyngre fedmeproblem enn Norge, og forskerne bak studien mener å se at tidlig pubertet er en økende trend. Det kommer fram i en pressemelding.

Tidligere studier har vist at jenter som kommer tidlig i puberteten også ofte er overvektige, men man har vært usikre på om overvekten har vært et resultat av den tidlige utviklingen, eller omvendt.

Forskerne mener nå å ha funnet bevis for at det er overvekten i seg selv som fører til tidlig utvikling.


LES OGSÅ:
 • Valpefett forsvinner ikke
 • Advarer mot økning i barnefedme
 • Runde mødre får runde barn

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer