Trening

Tidsklemme-trening

Her er tipsene som gjør det mulig å trene midt i tidsklemma.

Tidsklemme-trening
Publisert
Sist oppdatertKjemper du mot tidsklemma? Her er 17 rådsom gir deg bedre tid.

Stressa, stiv og støl? Myk deg opp. Her erøvelsene som gjør deg myk på 5 minutter.

Ikke til til å gå på treningssenter? Her finnerdu en stor guide til de beste treningsressursene på nett.


Et lite forbehold allerede nå: Får du utslett av planlegging, kan dette bli vanskelig å gjennomføre. Vil du ikke at treningsmulighetene skal drukne i skittentøy og fiskepinner, er du nødt til å tenke noen dager framover. Heldigvis er de fleste travle kvinner verdensmestre i nettopp det.

FØR JOBB
De fleste treningssentre åpner tidlig, og turgåing/jogging finnes det heldigvis ingen timeplan for. Jobber du skift eller kan begynne litt senere et par dager i uken, er det enda enklere å få dette til. Vil du være ekstra effektiv, trimmer du mens du transporterer deg selv til jobb. Til fots, på rollerblades, rulleski, ski eller sykkel. Har du lang reisevei, kjøper du månedskort for en kortere strekning enn du pleier, og går resten.

Fordel: Du får en skikkelig kickstart på dagen, og alle andre blir imponert.
Ulempe: Du trenger dusj på jobben, og må ha med skiftetøy.

 • Slik kan du gå ned 10 kilo på et år ved å velge smart

 • I ARBEIDSTIDEN
  Noen arbeidsgivere har skjønt det: Trening holder staben frisk og fornøyd. Har du ikke en ordning med trim i arbeidstiden, er lunsjpausen et alternativ. Gå en tur, eller bruk trimrommet hvis dere har et. Skal du på møter utenfor huset, så ta beina fatt. Da blir både du og sjefen glad. Du bruker kalorier, sjefen sparer taxipenger.

  Fordel: Midt på dagen er du opplagt til å trene, og du får ny energi til resten av arbeidsdagen.
  Ulempe: Du går glipp av de gode vaflene i kantina.

  RETT ETTER JOBB
  Mange arbeidsplasser arrangerer trening for de ansatte rett etter jobb. Finnes ikke dette hos dere, kan du foreslå å innføre det. Du kan også dra på et treningssenter på hjemveien. Eller du går/sykler/ruller hjem. Benytt sjansen når det ikke er din tur til å hente i barnehagen, eller få noen andre til å hente barna – for eksempel besteforeldre eller andre foreldre i barnehagen som du bytter med.

  Fordel: Du sparer reisetid og kan med god samvittighet synke ned i sofaen – etter treningen.
  Ulempe: Du trenger kanskje en ekstra matpakke.

  OM KVELDEN
  Kvelden er en fin tid for å slå flere fluer i én smekk - venninner og trening, bilkjøring og trening etc. Ta med venner på trening i stedet for kafé. Da får dere snakket samtidig som dere blir sprekere. Etter kl. 20 er det også mye bedre plass på treningssentrene. Gjør reiseveien så kort som mulig. Jogging, stavgang og ski kan mange gjøre rett utenfor døren. Hiv deg ut mens ungene ser på barne-tv, eller ta deg en runde når du kjører dem til ballett, fotball eller hva de nå går på. Så slipper du bare å sitte der og drikke kaffe. Vil du helst se på barna utfolde seg, så meld deg som hjelpetrener i stedet for bare å se på.

  TV & trim er en annen grei kombinasjon, særlig hvis det er vanskelig å skaffe barnevakt. Ta fram treningsmatten, de lette vektene, strikken, den store ballen eller hva du har liggende. Kanskje du til og med har en spinningsykkel? Perfekt sammen med lettere underholdning. Ønsk deg pulsmåler til jul, så får du enda bedre effekt av tråkkingen.

  Fordel: Du kan slå mange fluer i én smekk.
  Ulempe: Du må kanskje skaffe barnevakt.

 • Se video av treningsøvelser med strikk som du kan gjøre hjemme

 • I HELGEN
  I helgen er barna ofte mer opplagte, og du kan levere dem i barnerommet på treningssenteret uten dårlig samvittighet. Vil du helst være sammen med dem hele helgen, så finn på noe dere kan gjøre sammen, som klatring, orientering eller familiesvømming. Det går også an å jogge med barnevogn eller ta med minstemann i pulk. Eller du kan rett og slett ta fram yogamatten og gjøre øvelser på stuegulvet sammen med dem. Kanskje barna også blir bitt av basillen?

  Fordel: Du har bedre tid, og kan nyte treningen.
  Ulemper: Du får kanskje nok av planlegging mandag-fredag?

  Skal du først sitte foran tv-en, lar det seg enkelt kombinere med treningsøvelser på ball, for eksempel.
  Skal du først sitte foran tv-en, lar det seg enkelt kombinere med treningsøvelser på ball, for eksempel. Vis mer
  I helgene kan det være fint å være aktiv sammen med barna også.
  I helgene kan det være fint å være aktiv sammen med barna også. Vis mer
  Tar du sykkelen til jobben, får du god trening uten å miste særlig tid.
  Tar du sykkelen til jobben, får du god trening uten å miste særlig tid. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer