Trening

Tidsklemt trening

Ingen tid til å trene? Her er tre øvelser for baken og bena som du kan gjøre mens du egentlig gjør noe annet.

Tidsklemt trening
Publisert
Sist oppdatert
Benløft for tv-slaver
Du rekker mange benløft mens du får med deg Dagsrevyen. Overlat sofaen til noen andre, ta med deg en pute og legg deg på gulvet foran tv-en. Ligg på siden med den nederste armen under hodet og den øverste hengende ned langs midjen mot gulvet. Hold magen stram og bøy det nederste kneet opp mot brystet. Pust inn. La det øverste benet forbli rett. Løft det øverste benet 15-20 centimeter opp fra gulvet og pust ut mens du løfter. Hold posisjonen i 5-10 sekunder - husk å puste! Senk benet sakte. Gjenta så mange ganger som du orker og bytt side.

Kjempeskritt
Når du skal gå korte avstander, som for eksempel hvis du skal hente posten eller gå ut med søppelet, kan du gjøre det til en vane å innlemme denne øvelsen i den korte turen: ta kjempeskritt med hendene på hoftene. For hvert skritt senker du kroppen ned mot gulvet helt til begge knærne dine får en vinkel på 90 grader, som i en uhyre overdevet gå-bevegelse. Press kroppen opp i stående igjen og gjenta. Gå 10 og 10 skritt med samme «førende» ben.

Leggløft
En perfekt øvelse å gjøre hvis du skal stå på samme sted en stund, for eksempel mens du lager mat. Du trenger en liten forhøyning å stå på, for eksempel et lite trappetrinn, en forhøyet dørstokk eller en lav krakk. Stå med fotballene på trinnet og hælene på trinnet under (eller gulvet). Løft deg sakte oppover med føttene til du står på tærne. Senk deg sakte ned igjen og gjenta.


Ressurser for deg som vil trene mer hjemme:
 • Artikkel fra iform.no om oppbygging av hjemmestudio
 • Artikkel fra greteroede.no om styrketrening med strikk
 • Test av treningsapparater for hjemmebruk hos VG • (Kilder: about.com, apta.org)  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer