Dusj

Tidspunktet det er best å dusje

Kan være gunstig for flere ting.

POSITIV EFFEKT: Å ta en dusj på morgenen kan få i gang idéprosessen, mens en kveldsdusj kan hjelpe deg å sove. Foto: esp2k - Fotolia
POSITIV EFFEKT: Å ta en dusj på morgenen kan få i gang idéprosessen, mens en kveldsdusj kan hjelpe deg å sove. Foto: esp2k - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi har alle forskjellige rutiner. Noen velger å dusje om kvelden, andre om morgenen.  

Ifølge professor Thomas Ternowitz ved hudavdelingen på Stavanger Universitetssykehus, har vi i Norden for vane å dusje om morgenen - for å være rene, friske og lukte godt før vi går på jobb.

Studier av dusjvaner i andre europeiske land, viser imidlertid at flesteparten velger å dusje om kvelden, slik at de kan legge seg rene. 

Dusj på kvelden

Hvor mye du dusjer avhenger av aktivitetsnivå og hva slags arbeid du har, og ifølge Ternowitz finnes det ingen vitenskapelig dokumentasjon på hvor ofte du bør vaske deg. 

Professoren anbefaler deg derfor å dusje én gang om dagen - og det på et visst tidspunkt.

- Min anbefaling er at du dusjer én gang om dagen, og helst om kvelden. Hvis du foretrekker å dusje om morgenen, anbefaler jeg å vaske underlivet før du legger deg. 

- Små partikkelrester etter toalettbesøk kan medføre analkløe og hudirritasjon dersom du ikke rengjør deg på kveldstid, mens for mye dusjing kan gi tørr hud, som kan føre til både hudkløe og til utvikling av eksem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer