Komplimenter

Til alle menn: Slik forfører du en kvinne

Ikke glem komplimentene! Men gjør det riktig.

Men bare hvis du vet hva du gjør. Komplimenter er en vanskelig greie, pass deg så du ikke tråkker feil.  Foto: /colourbox.com
Men bare hvis du vet hva du gjør. Komplimenter er en vanskelig greie, pass deg så du ikke tråkker feil. Foto: /colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Om du er i et forhold allerede, eller på sjekkeren - du har sikkert oppfattet at komplimenter funker. Men som for alt annet finnes det retningslinjer det kan lønne seg å følge, detaljer det ikke er dumt å tenke over før man overøser den heldige kvinne. Shine.yahoo.com har elleve tips fra en som har tråkka i salaten flere ganger, for hvordan du best bruker komplimentene du har i boka:

1. Slutt mens leken er god.

Når du har fått reaksjonen du ville ha, burde du ta en pause i komplimentene, fordi sjansen er stor for at du ødelegger den gode stemningen ved å fortsette med noe som ikke faller i like god jord. Ikke skryt av antrekket hennes, for så å rakke ned på det forrige hun hadde på. Husk at et kompliment ikke trenger å få henne til å hoppe i været av glede hver gang, det holder å få henne til å smile.

2. Ikke forsøk å snakk jentespråket.

Det er topp hvis du kommenterer at jenta ser flott ut, men du trenger ikke smøre på med detaljer som at skjørtet fremhever hoftene hennes, eller at det ser ut som hun har kjøpt det på NoaNoa. Ikke "elsk den nye veska" hennes heller. Det kan få deg til å fremstå som du egentlig vil spille på et annet lag.

3. Hvis du ikke vet hvordan du skal gi komplimenter for kroppen hennes, bør du ikke forsøke heller...

Enten går du for langt, eller ikke langt nok. Pass på at komplimenter som rettes mot mer seksualiserte deler av kroppen som bryster, rumpe eller ben, er perfekt timet og levert. Øyne, smil og hår er sikre kort du heller kan spille. Les også: Slik er du på sjekker'n

4. Unngå vanskelige situasjoner

Ikke gi komplimenter til en kvinne når hun er i dårlig humør. Det gjør henne bare enda sintere. Det er ikke så lett å komme seg ut av en slik situasjon. "Du er så søt når du er sint", burde være eksempel nok.

5. Unngå impulsive komplimenter

Det er hyggelig med spontane lovprisninger, men det gjør ikke noe å sitte og tenke litt over virkningen av komplimentet som hjernen din akkurat kom på.

6. Gjør research

Ok, det er kanskje ikke så ærlig spilt, men hvis du har oppdaget noe tilfeldig kvinnen er stolt av, så gi henne et kompliment i den gaten.

7. Gylden regel: Sikkerheten kommer først

Det er best å være litt reservert heller enn å dra ting for langt. Et fint kompliment henter frem et smil. Et dårlig timet eller dårlig levert kompliment kan bli misforstått. Les også: 101 romantiske ideer

8. Din gode intensjon teller ikke

Sagt på en annen måte - det hun oppfatter betyr mye mer enn at du kun hadde gode intensjoner med komplimentet. Tenk mer over hvordan hun vil tolke komplimentet enn på hvordan du skal si det. Og det er vanskelig.

9. Ikke overdriv

For mange eller for store komplimenter vanner bare ut det gode. Si gode ting nok, men ikke hele tiden. Og et kompliment er mer oppriktig dersom du ikke gir dem bort i øst og vest.

10. Vær kreativ

Man kan bli lei av å høre det samme komplimentet igjen og igjen. Det er fint å være "deilig" eller "flink" - men ikke ti ganger daglig. Finn nye ting ved henne som du kan skryte av.

11. Ikke gjør det for å oppnå noe

Det blir bare feil. Menn som sikter til laknene drukner ofte kvinner med komplimenter for å komme i mål. Det er heller ikke særlig sjarmerende med menn som plutselig blir full av komplimenter som han øser over kjæresten sin, før han spør om det er greit at han drar til Thailand med gutta et par uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer