MANGE PARTNERE: Undersøkelser viser at mye tilfeldig sex kan føre til depresjon, nervøsitet og sosial angst.  Foto: Artem Furman - Fotolia
MANGE PARTNERE: Undersøkelser viser at mye tilfeldig sex kan føre til depresjon, nervøsitet og sosial angst. Foto: Artem Furman - Fotolia Vis mer

Sex

Tilfeldig sex kan gjøre deg deprimert

Og det gjelder spesielt kvinner, forteller eksperten.

Det å ha tilfeldig sex kan være både magisk og fantastisk, men fortsetter du i samme mønster over lengre tid kan det ha en negativ effekt på deg.

Det viser seg nemlig at det å hoppe i høyet med en rekke tilfeldige partnere kan gi deg mer enn bare kjønnssykdommer.

Blant annet kan det føre til at du blir deprimert.

LES OGSÅ: Nesten 1 av 3 har dette viruset

EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no Foto: Astrid Waller Vis mer

Nervøsitet, sosial angst og depresjon

Ifølge en undersøkelse gjort av The Journal of Sex Research har unge mennesker som har tilfeldig sex større risiko for å utvikle depresjoner enn det andre har.

Undersøkelsen, som involverte 3900 studenter, viste at 11 prosent av dem hadde hatt tilfeldig sex den siste måneden.

Hos disse personene fant forskerne høyere nivåer av nervøsitet, sosial angst og depresjon.

KKs sex- og samlivsekspert, Peder Kjøs, kan fortelle at en mulig årsak til at risikoen for å utvikle depresjoner blant disse personene er større, kan være at de legger mer i møtet enn de først hadde tenkt.

– Man håper gjerne innerst inne at det skal bli noe mer, og blir skuffet. Så prøver man kanskje å overbevise seg selv om at det bare var sex. Det å leve ute av kontakt med sine egne dypere følelser over tid er ikke særlig bra, forteller han til KK.no.

LES OGSÅ: Er du lei av kortvarige forhold?

Kvinner reagerer negativt

Han kan også fortelle at tilfeldig sex ofte er ganske dårlig sex - som oftest gjelder dette spesielt for kvinner.

– Dette er fordi det er mye lettere for de fleste kvinner å få orgasme med sin faste partner enn med en tilfeldig. Man slapper mer av og er trygg - og kanskje ikke så full, sier han.

I tillegg forteller han at vi kvinner reagerer annerledes på tilfeldig sex enn det menn gjør.

– Undersøkelser viser at kvinner reagerer mer negativt, angrer og føler seg mer brukt etter tilfeldig sex enn det vi menn gjør.

– Men også menn kan føle det er utilfredsstillende. De håper jo på noe mer, de også, legger han til.

LES OGSÅ: Den stygge sanneten om tilfeldig sex