Tiltrekning

Tiltrukket av noen av det samme kjønn?

Det trenger ikke nødvendigvis bety at du er homofil.

TILTRUKKET AV EN KVINNE: Du skulle kanskje ikke tro det, men det er faktisk helt normalt at vi fra tid til annen finner personer av samme kjønn som oss selv tiltrekkende.  Foto: Yeko Photo Studio - Fotolia
TILTRUKKET AV EN KVINNE: Du skulle kanskje ikke tro det, men det er faktisk helt normalt at vi fra tid til annen finner personer av samme kjønn som oss selv tiltrekkende. Foto: Yeko Photo Studio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du i et lykkelig forhold med en mann, men opplever fra tid til annen at du merkelig nok også finner kvinner svært tiltrekkende? Da er du ikke alene.

Ifølge ekspertene er dette helt normalt, og det betyr mest sannsynlig ikke at du er homofil.

LES OGSÅ: Er du usikker på legningen din?

Verken 100 prosent hetero eller homo

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at det er helt normalt å synes at en person av samme kjønn er tiltrekkende.

- Vår seksuelle tenning følger ikke alltid like strenge regler som de sosiale kategoriene vi ordner oss etter. Vi er verken 100 prosent hetero eller homo – alle har mulighet til å kunne bli tiltrukket av det samme kjønn, selv om slett ikke alle har seksuelle fantasier eller lyst til å ha sex med en av samme kjønn.

- Tiltrekningen trenger ikke å være det samme som «legningen». Det er også noen mennesker som skifter preferanser flere ganger i løpet av livet, og har langvarige, gode forhold med flere partnere av samme kjønn, sier han.

LES OGSÅ: Får du følelser med én gang?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer