BURLESQUE: KK.no har testet Elixias DanceTour-konsept Burlesque, som er inspirert av kjente Burlesque-artister som Dita von Teese og the Pussycat Dolls.  Foto: Per Ervland
BURLESQUE: KK.no har testet Elixias DanceTour-konsept Burlesque, som er inspirert av kjente Burlesque-artister som Dita von Teese og the Pussycat Dolls. Foto: Per Ervland Vis mer

Treningskonsept

Timen som virkelig får deg til å føle deg sexy

Men du trenger verken høye hæler, hofteholder eller korsett for å delta på dansetimen Burlesque.

Publisert
Burrrrrrlesque…ja, bare ordet maner frem bilder av en særdeles lettkledd Dita von Teese balanserende i et gigantisk cocktailglass med champagne, eller en nettingstrømpekledd Christina Aguilera i halsbrekkende duett med en «altfor naken for alderen» Cher.

Er det rart jeg var litt skeptisk til å teste dette?

«Herregud» var faktisk det første ordet som dukket opp i hodet da jeg fikk høre at Elixias nye DanceTour-konsept var nettopp Burlesque.

«Må jeg danse og ATTPÅTIL ha på meg hotpants, hofteholder og høye hæler?»Heldigvis skulle det vise seg at alle mine fordommer og bekymringer i forhold til den sexy dansestilen, som har blitt legendarisk gjennom nettopp Dita von Teese, og band som the Pussycat Dolls, var helt unødige. Hvertfall når det gjaldt timen som tilbys på Elixia (ekstern lenke).

Nå skal det sies at jeg aldri har tatt så mye på meg selv foran en fullstappet sal med damer, og at jeg var helt sår i både hode og hofte etter all kastingen på håret og vrikkingen på rumpa, men alt i alt var dette riktig så morsomt, og underholdende.

Se flere bilder og video fra treningstesten lenger nede i saken!

LES OGSÅ: Høstens hotteste treningsnyheter

FEMININT: Som instruktør Sanness Thoresen sier, så er dette en time med mye lek, moro og feminine bevegelser. Særlig denne bevegelsen gjorde meg litt ør i hodet.  Foto: Per Ervland
FEMININT: Som instruktør Sanness Thoresen sier, så er dette en time med mye lek, moro og feminine bevegelser. Særlig denne bevegelsen gjorde meg litt ør i hodet. Foto: Per Ervland Vis mer

Dette er Burlesque

Ok, så du har helt sikkert fått med deg litt av hva dette dansekonseptet dreier seg om, men i motsetning til Dita von Teese, Pussycat Dolls og filmen «Burlesque» trenger du faktisk ikke ha på deg ditt mest «sexkitten»-aktige antrekk for å delta.

Og nei, det dreier seg heller ikke om stripping.

- Burlesque-timen her på Elixia er en danseklasse som har elemeter av Burlesque-sjangeren i seg. Vi leker litt med andre type bevegelser enn vi bruker i en «vanlig »gruppetreningstime, eller som man kanskje kjenner fra vanlig aerobic eller danseklasser på treningssentre, forklarer instruktør Elen Sanness Thoresen, som underviser på Elixias avdeling på Majorstua:

- Det er veldig feminint, sterkt og modig. Det skal utfordre grensene litt, og det er veldig gøy!


LES OGSÅ: Vi ga Powerstrip terningkast fem!

Sexy på din måte

Selv om du verken trenger å se ut som Dita von Teese eller andre burlesque-dansere, er dette imidlertid en sexy time, og Sanness Thoresen håper alle som er med kan ha det gøy og føle seg litt feminine når de deltar.

- Jeg håper alle kan føle seg litt sexy, eller hvertfall føle seg litt elegant, feminin og vakker når de er med på klassen. Dita von Teese er jo en frontfigur i Burlesque-miljøet, og timen er absolutt inspirert av det hun og andre innenfor sjangeren gjør, sier hun:

- Men alle skal få være sexy på sin måte i denne klassen. Du trenger ikke ha på deg ti centimeter høye hæler, nettingstrømper og korsett. Du kan komme i helt vanlig treningstøy, og det er helt topp.

LES OGSÅ: Derfor bør du danse mer

- Du kan gjøre det på ditt nivå

Dersom du føler at du ikke har særlig god koordinasjonsevne, er dårlig på koreografi eller mangler rytme, trenger heller ikke dette bety noe på Burlesque-timen. Klassen er nemlig lagt opp slik at alle kan delta.

- Jeg tror at mye av vanskelighetsgraden i denne timen ligger i det å tørre, å våge slippe seg løs. Trinnene er veldig enkle og helt basic. Vi går fram som på en vanlig klasse, progresjon og lag på lag, og så leker vi litt innimellom, slik at vi skal få lov til å slippe hemningene og bare kose oss, sier Sanness Thoresen:

- Du kan komme inn og gjøre klassen på ditt nivå. Vi har folk som nettopp har begynt å trene som er med og vi har folk som har danset i mange år som er med. Det er det som ofte er så fint med gruppetrening, du kan være i samme rom og delta på samme aktivitet, men du kan delta på ditt nivå. Så selv om du er nybegynner, eller om du er avansert så kan du være med.

Timen går som følger:
• Det hele starter med at instruktøren forklarer konseptet og tar deltagerne gjennom en moderat oppvarming, hvor du jobber med hele kroppen.
• Deretter begynner selve hoveddelen av timen, hvor man bygger på koreografien for hver låt.
• Dansestilen holdes lik gjennom hele tiden, men man bygger på med mer kompliserte øvelser/trinn etter hvert.
• Avslutningsvis kombinerer man alle øvelsene man har lært i en finalesang.
• Helt til slutt er det en rolig nedtrappingsdel med enklere trinn (vær obs på at det er lite uttøying, så det kan være lurt å strekke ut litt selv etterpå).

Se flere bilder fra Burlesque-timen nedenfor:


LES OGSÅ: Treningen som «teaser» deg

Bruker hele kroppen

Som KK.no tidligere har skrevet kan dans være meget effektiv trening, og i løpet av en time som Burlesque, eller for eksempel SH’BAM og Zumba, får du faktisk jobbet med absolutt hele kroppen.

- Jeg er jo en dansenerd, og mener at dans er absolutt den beste treningsformen for hele kroppen. Du får kondisjon, smidighet, styrke og det er masse stabilitetstrening. Du bruker kroppen på alle plan og alle vinkler. Jeg vil si at det er en helhetlig kondisjonsøkt, med mer, sier Sanness Thoresen.

Se treningstestvideo nedenfor:


[obj:media:10263]LES OGSÅ: Denne timen bør du også prøve

KK.no TESTERUtgangspunkt:
Som jeg har nevnt i tidligere treningstest-saker, så er jeg ikke spesielt stor fan av timer med avansert koreografi. Men etter at jeg har prøvd ut timer som Zumba og SH’BAM har jeg innsett at det finnes utrolig mange morsomme dansetimer, hvor koreografien ikke behøver å være komplisert og man likevel får topp treningeffekt, samtidig som man har det morsomt.
Det jeg var mest nysgjerrig på med Burlesque, var om det ville kreve at jeg var skikkelig «sexy», ala Dita von Teese og Pussycat Dolls, og om det ville være superavansert koreografi med mye løfting av bein, strippeinspirerte moves og lignende ting som fort kan bli bittelitt flaut.

Totalinntrykk:
Dette var helt klart en veldig morsom og kul time, og ja, den passer nok best for kvinner (mye feminine bevegelser). Selv om man bygger på bevegelsene/trinnene i hver låt (det er altså ikke nye trinnkombinasjoner i hver låt som med SH’BAM og Zumba), er det hele relativt enkelt, og alle (ja, jeg mener alle) kan følge med på det som gjøres.
Spesielt morsomt, og litt utfordrende, er dette med å skulle være «sexy» - altså vrikke på hoftene, «ta på» seg selv, slenge med håret og spinne seg rundt på en feminin måte. Det kunne fort blitt mer komisk og pinlig, enn effektiv trening, men i og med at alle andre rundt deg er på ulike nivåer (både gode og mindre gode), blir du ikke spesielt opphengt i hvordan du selv utfører bevegelsene, og man blir helt klart revet med. Det eneste som var litt negativt med denne timen, var at det var helt fullpakket i salen da jeg testet den. Såpass fullpakket at jeg til tider var mer redd for å slå ned naboen enten med armen, rumpa eller beinet, enn å følge med på det instruktøren gjorde. Det er selvfølgelig morsomt at timen er populær og at mange er med, men det ble rett og slett litt for kaotisk til tider, så færre deltagere hadde nok gjort det enklere. Færre deltagere hadde også gjort treningen litt mer effektiv, da det var vanskelig å få maks ut av trinnene/øvelsene (løpingen, hoppingen og spinningen) når det var så lite plass å bevege seg på.
I likhet med de fleste andre kondisjons- og dansetimer er «faren» med Burlesque at du ikke driver deg selv hardt nok og gir alt, noe som vil minske treningseffekten. Da er det viktig med en god instruktør som «driver» timen skikkelig og får deg til å gi det du har. Under min prøvetime hadde vi en engasjert, morsom og tydelig danseglad instruktør som ropte og giret oss på, og det hjalp veldig. Uheldigvis bidro plassmangelen til at jeg ikke ble så svett som jeg tror jeg ellers kunne blitt, men dette varierer sikkert litt fra time til time.

Treningseffekt:
Som nevnt kan nok dette være en tøff time, så fremt du har mer plass til å bevege deg på. Trinnene/bevegelsene går nemlig veldig hurtig og er veldig seige, og det er fort gjort å få opp pulsen.
Som med de fleste andre gruppetreningskonsepter kommer imidlertid alt an på hvor hardt du gjør det for deg selv, og du kan, som instruktøren nevner, variere intensitet ut fra eget ønske.
Selv om dette regnes som en kondisjonstime, vil jeg si at det faktisk er mer morsomt og inspirerende, enn blodhard kondisjonstrening. Dette er en time hvor du har det skikkelig skikkelig gøy i 55 minutter, og dermed synes jeg helt klart at det kan være verdt å variere treningsøktene med en slik time innimellom.

Hvem passer det for:
Som Sanness Thoresen sier, så er dette en forholdsvis «enkel» dansetime. I likhet med en Zumba-eller SH’BAM-time kreves det ikke danseerfaring eller ferdigheter for å delta. Du trenger heller ikke være i toppform for å være med, og du kan gjøre treningen så tøff/enkel som du vil.
Det som imidlertid er litt viktig, er at du liker koreografi, dans og høy musikk (gjerne Burlesque-inspirert musikk, da det er det som spilles mest i løpet av timen)
Til de som har mye erfaring med dans, er det viktig å huske at dette er en dansetime med basistrinn. Timen kan imidlertid være et morsomt alternativ til andre dansetimer, da det hele handler om å slippe seg løs, svinge litt på hår og rumpe, og ha det gøy.

Karakter:
kkkkkkk(5/6)

Skånsom på kroppenKunne du tenkt deg å teste Burlesque?
I motsetning til en del andre gruppetreningstimer, som for eksempel PowerStep, hvor det er lett å tråkke over på steppen, skal det være veldig vanskelig å pådra seg skader i en Burlesque-time, og ifølge instruktøren er timen faktisk meget skånsom på kroppen.

- Som en oransje dansetime er denne veldig skånsom på kroppen. Vi jobber med en relativt lav beat, bevegelsene er ganske seige, myke og langtrukne, og det gjør at vi har en type kontroll i kroppen hele tiden. Det går ikke for fort, og det reduserer risikoen for en del skader, forklarer Sanness Thoresen.


Hvorfor vil du anbefale denne timen?

- Jeg vil anbefale den til alle fordi det er kjempegøy og det er gøy å danse. I tillegg er det gøy å få lov til å danse sammen med andre. Det er supermorsomt å få gå inn i et rom, lukke døra og drite litt i hva andre folk synes om deg, og rett og slett bare kaste deg ut i dansen, sier hun.

LES OGSÅ: Du trenger ikke være myk for å få til dette

Mer info

Burlesque er del av Elixias DanceTour-konsept, og tilbys kun på utvalgte Elixia-sentre i en begrenset periode.

Mer info om timen og hvor den tilbys finner du på Elixias hjemmesider (ekstern lenke).

Flere treningstester

KK.no har tidligere testet følgende gruppetreningstimer:

• Chairtease - Nike Blast
• PowerStep - SATS
• Powerstrip - Nike Blast
• Shape - SATS convention
• Zumba - Treningshuset
• Parkour - SATS convention
• Boot Camp - Fitness.xpress
• RåSterk – Treningshuset
• Waterball - Elixia
• SH’BAM – SATS
• FightCircuit - SATS
• IntervallFlex - Friskis&Svettis
• Budokon - Elixia

Følg med på KK.no - vi kommer med flere treningsanmeldelser i tiden fremover

LES OGSÅ: Slik får du mest ut av treningen

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

LES OGSÅ: Dette gjør vi ofte feil under trening

KJEMPEGØY:-	Jeg vil anbefale denne timen til alle fordi det er kjempegøy og det er gøy å danse. I tillegg er det gøy å få lov til å danse sammen med andre. Det er supermorsomt å få gå inn i et rom, lukke døra og drite litt i hva andre folk synes om deg, og rett og slett bare kaste deg ut i dansen, sier instruktør Elen Sanness Thoresen. Foto: Per Ervland
KJEMPEGØY:- Jeg vil anbefale denne timen til alle fordi det er kjempegøy og det er gøy å danse. I tillegg er det gøy å få lov til å danse sammen med andre. Det er supermorsomt å få gå inn i et rom, lukke døra og drite litt i hva andre folk synes om deg, og rett og slett bare kaste deg ut i dansen, sier instruktør Elen Sanness Thoresen. Foto: Per Ervland Vis mer
Ja, det ser spennende ut
 
(89%)
Nja, vet ikke helt
 
(5%)
Nei, dette er ikke noe for meg
 
(5%)
SEXY BURLESQUE: Er det rart jeg var litt forutinntatt? Her ser du bilder av Dita von Teese (til venstre og nederst til høyre) samt Pussycat Dolls i aksjon.  Foto: All Over Press
SEXY BURLESQUE: Er det rart jeg var litt forutinntatt? Her ser du bilder av Dita von Teese (til venstre og nederst til høyre) samt Pussycat Dolls i aksjon. Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer