Oppvaskmaskin

Tingene du ikke bør vaske i oppvaskmaskinen

Vaskeekspertenes beste tips.

KJØKKENREDSKAPER I TRE: Det er enkelte ting du ikke bør vaske i oppvaskmaskinen, og kjøkkenredskaper i tre er noen av dem.  Foto: karandaev - Fotolia
KJØKKENREDSKAPER I TRE: Det er enkelte ting du ikke bør vaske i oppvaskmaskinen, og kjøkkenredskaper i tre er noen av dem. Foto: karandaev - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som kaster alt som er skittent rett i oppvaskmaskinen?

Det bør du slutte med.

Selv om det er fristende og lettvint å stable all skitten oppvask inn i oppvaskmaskinen og trykke på knappen, er det dessverre slik at ikke alle ting bør vaskes i maskin.

LES OGSÅ: Så ofte bør du rense filteret i vask- og oppvaskmaskin

Vask trefjøler og pent servise for hånd

Malin Skaar, som er leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram, Plusstid.no, forteller at det er enkelte ting du bør være litt forsiktig med å vaske i oppvaskmaskinen, da de ikke tåler høye temperaturer.

- Veldig mye av det som produseres i dag lages for å tåle å bli vasket i oppvaskmaskinen, likevel er det enkelte ting jeg ville vurdert å ta for hånd.

- Jeg ville for eksempel ikke vasket noe jeg er ekstra redd for i oppvaskmaskinen, som for eksempel servise eller glass som er gammelt eller med «gull»-kanter og så videre – ting du er redd for at skal sprekke.

Hun mener også at du bør være forsiktig med deler til ulike kjøkkenmaskiner, og alltid huske å sjekke hva produsentene anbefaler før du vasker dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer