Mat

Tips som holder maten frisk på turen

Slik unngår du at kosen blir svett og klam.

BLIR MATEN ULEKKER I VARMEN? Ikke med disse triksene. Det finnes mange triks som sørger for at maten holder seg bedre, enten du skal pakke piknikkurven eller bare smøre matpakke.  Foto: karinsasaki - Fotolia
BLIR MATEN ULEKKER I VARMEN? Ikke med disse triksene. Det finnes mange triks som sørger for at maten holder seg bedre, enten du skal pakke piknikkurven eller bare smøre matpakke. Foto: karinsasaki - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er sommeren her!

Og er det noen som vet å utnytte sommertiden for det den er verdt, så er det nordmenn.

Nå gjelder det å tilbringe mest mulig tid ute, og fremfor å spise hjemme tar vi gjerne med både lunsj og middag på sykkeltur, stranden eller i parken.

Men med varmere temperaturere er det fort gjort at maten kanskje er litt dvask når du kommer frem. Heldigvis finnes det mange triks som sørger for at både maten og drikket holder seg litt lenger.

LES OGSÅ: Får du i deg for lite karbohydrater?

Legg vannflasker i fryseren dagen før

- Et tips er å fylle en vannflaske to tredjedeler full med vann og fryse ned kvelden før. Fyll den med vann før du drar, så har du kaldt vann i parken/på stranden eller på jobb, sier Elisabeth Dalseg, redaktør i Dinside bolig.

Ikke bare vil det sørge for at vannet holder seg kaldt lenger, men ved å pakke slik at den ligger inntil matvarene du skal ha med, vil den også fungere som et kjøleelement.

Hvis du kun skal bruke den som kjøleelement, kan du godt fylle flasken helt opp.

- Men pass på at du ikke fyller den helt full. Vannet vil utvide seg i fryseren, noe som gjør at flasken sprekker, sier Dalseg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer