Vekt

To av tre kvinner lyver om vekten sin

Og flesteparten hevder de veier fire kilo mindre enn de egentlig gjør.

TO AV TRE LYVER: En ny britisk spørreundersøkelse, gjennomført blant over 2000 kvinner, viser at to av tre lyver om vekten sin, og flesteparten av disse hevder de veier cirka 4 kilo mindre enn de egentlig gjør.  Foto: Getty Images/iStockphoto
TO AV TRE LYVER: En ny britisk spørreundersøkelse, gjennomført blant over 2000 kvinner, viser at to av tre lyver om vekten sin, og flesteparten av disse hevder de veier cirka 4 kilo mindre enn de egentlig gjør. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tidligere studier har vist at kvinner faktisk er mer opptatt av vekt og slanking enn av partneren sin. Nå viser studier at kvinner dessuten lyver om hvor mye de veier.

LES OGSÅ: Syv av ti norske kvinner vil ned i vekt

To tredjedeler lyver om vekten

En fersk undersøkelse gjennomført blant over 2000 kvinner i Storbritannia viser nemlig at to av tre har løyet om vekten sin, og at flesteparten av disse har følt behov for å lyve seg opp mot fire kilo lettere enn det de egentlig er, skriver Daily Mail på sin helsenettside (ekstern lenke).

DIN VEKT

Har du noen gang løyet om hvor mye du veier?
Studien, som ble gjennomført av forskere på oppdrag for pastaprodusent EatWater (som hevder å lage mer vektvennlig pasta), viste også at kvinnene ikke bare lyver for ukjente, men også for nære venner, kjæreste og familie.

Resultatene viste også at én av fem later som om de veier opp mot 6,3 kilo mindre enn de egentlig gjør, mens én av seks har gått så langt at de trykker inn en lavere vekt på apparater på treningssenteret, fordi de er flaue over det de egentlig veier.

LES OGSÅ: Slik blir du mer fornøyd med kroppen du har

Ja
 
497 (59%)
Nei
 
346 (41%)

- Tror på egne løgner

Som følge av alle «vektløgnene» viste det seg også at over én fjerdedel av kvinnene er forvirret i forhold til sin egentlige vekt, og derfor ender opp med å kjøpe feil størrelse i klær.

- De fleste vil innrømme at de forteller en «hvit løgn» om vekt og figur en gang i blant, men at kvinner lyver så ofte er jo synd. Vekt er et sensitivt tema, og alle vet at det ikke alltid er den beste indikatoren på sunnhet eller størrelse. I tillegg er dette med kroppsform og størrelse en personlig ting, sier Vincent Lee fra EatWater.co.uk (ekstern lenke) til Daily Mail:

- Det å ha noen ekstra kilo på kroppen kan for noen være pinlig og svekke selvtilliten, og det er egentlig bare naturlig at du ikke ønsker å fremheve dette for venner eller en partner. Det som imidlertid er ganske bekymringsfullt, er at såpass mange av kvinnene faktisk har begynt å tro på sine egne løgner.

Lyver også om klær, bh – og skostørrelse

Det er imidlertid ikke bare vekt kvinner lyver om. Undersøkelsen viste også at mange har en tendens til å lyve om klesstørrelse, bh-størrelse, ja, til og med skostørrelse.

Flesteparten av de 2000 kvinnene som deltok i undersøkelsen innrømmet at de pleide å si at de brukte én klesstørrelse mindre enn de egentlig gjør, mens én av fem pleide å si at de var to størrelser mindre.

17 prosent av deltagerne erkjente også at de har en tendens til å klippe ut størrelseslappene i klesplagg og bh-er, i et forsøk på å fremstå og føle seg mindre.

LES OGSÅ: Lyver du deg feit?

Flaue over vekten sin

Flesteparten av kvinnene løy om vekten sin fordi de var flaue over sin egentlige størrelse. I tillegg svarte mange av det ga dem et selvtillits-boost.

Mer enn halvparten av de over 2000 deltagerne hevdet også at alle kvinner lyver om vekten sin, og at det var nærmest «forventet».

Undersøkelsen viste også at flesteparten av kvinnene ønsket å veie mellom 50 og 60 kilo.

I tillegg ville de helst bruke størrelse 38 i klær, og størrelse 75C i bh.

SE OGSÅ: Fysisk form har større betydning enn vekt


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer