Helse & Livsstil

Topp med pupp

Kvinner som forstørrer brystene får mer selvtillit med på kjøpet, mener forsker.

Topp med pupp
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner som får satt inn brystimplantater føler seg ofte langt mer selvsikre og sensuelle etterpå. Det viser en ny studie gjort ved University of Florida i USA.

Større er altså bedre, skal vi tro funnene forskeren Cynthia Figueroa-Haas har gjort. Hun undersøkte selvtilliten til 84 kvinner mellom 21 og 57 år, like før, og tre måneder etter at de hadde fått operert brystene sine.

Et lite antall av deltagerne i studien opplevde ingen endringer utover det at brystene ble større. De aller fleste kunne imidlertid rapportere at selvtilliten hadde økt betraktelig. Kvinnene følte seg mer sexy, de hadde mer lyst på sex, de ble mer opphisset under sexakten og de ble mer tilfredsstilt.

- Det blir forsket mye på medisiner og terapiformer som skal bedre mannens seksuelle nyte- og ytevene. Lite er gjort for kvinner på dette området. Mange sliter med dårlig selvbilde fordi brystene har endret seg som følge av amming og alder. Jeg har sterk tro på at min forskning viser at plastisk kirurgi kan gjøre noe med disse problemene, sier Figueroa-Haas i en pressemelding.

Hun understreker imidlertid at brystkirurgi ikke skal sees på som en løsning på alt som forårsaker dårlig selvtillit. Hun mener plastiske kirurger må ha rutiner gjør dem i stand til å sile ut kvinner med alvorlige psykologiske problemer.

- Noen blir aldri fornøyd med utseendet sitt uansett hvor mange operasjoner de tar. Andre forventer at en operasjon vil endre hele livet deres. Slik er det jo ikke, sier Figueroa-Haas.

En annen stor undersøkelse som ble offentliggjort i Kanada i fjor, viser nemlig at kvinner med brystimplantater har økt risiko for selvmord. En mulig årsak til dette er nettopp at kvinner som velger plastisk kirurgi i utgangspunktet ofte er plaget med lav selvtillit, depresjon og andre psykiske plager. Noen hadde altfor høye forventninger til resultatet av operasjonen, og ble skuffet over at livet ikke tok den retning de hadde ønsket etterpå.


LES OGSÅ:
 • Pornokropp som ideal
 • Sykt eller sunt?


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer