Neglelakk

Tørk av neglen før du påfører neglelakk

Bruk litt Zalo eller neglelakkfjerner, så får du fjernet fettrester og lakken sitter mye lenger.

FLASSER AV: Med noen få enkle grep kan du unngå at neglelakken din flasser av etter bare noen dager.  Foto: Getty Images/iStockphoto
FLASSER AV: Med noen få enkle grep kan du unngå at neglelakken din flasser av etter bare noen dager. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Alle kvinner vet hvor frustrerende det kan være når man har brukt lang tid på å lakke neglene perfekt, så begynner lakken å flasse av etter bare en dag eller to.

Om du følger noen enkle forholdsregler vil imidlertid lakken holde mye lengre og du vil spare deg selv for en god dose arbeid og irritasjon.

LES OGSÅ: Sliter du med å få av denne?

FETTLAG: Skeie forteller at det er lurt å vaske av fettlaget som er på neglen før du tar på neglelakken.  Foto: Ronja Rognmo
FETTLAG: Skeie forteller at det er lurt å vaske av fettlaget som er på neglen før du tar på neglelakken. Foto: Ronja Rognmo Vis mer

Et rent grunnlag


Når du skal legge på neglelakk er det viktig at neglene er helt rene. Dersom det er fettstoffer og smuss fra håndkremer og andre ting på dem vil ikke lakken feste seg ordentlig.

Produktsjef i Cosmedic, Ingunn Stelander Skeie, forteller at du alltid bør sørge for å ha et rent grunnlag når du skal lakke neglene.

– Dersom du sliter med at lakken ikke sitter så lenge, så kan det være fordi vi alltid har et lite fettlag på neglene våre som påvirker lakkens kvalitet og hvor lenge den holder.

– For å fjerne dette kan du enten gå over neglen med litt neglelakkfjerner eller vaske hendene dine med Zalo. Da vil dette fettlaget forsvinne og du vil oppnå et bedre resultat, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: Neglelakk kan gjøre neglene gule

OVERLAKK: Avslutter du med en overlakk vil den forsegle neglene og lakken vil holde lengre.  Foto: Produsenten
OVERLAKK: Avslutter du med en overlakk vil den forsegle neglene og lakken vil holde lengre. Foto: Produsenten Vis mer

Legg tynne lag

Det er et must å bruke underlakk før du legger på selve neglelakken. En underlakk forhindrer misfarging og gir en jevnere overflate, men ikke minst gjør den at neglelakken sitter lenger.

– Det gjelder å legge i tynne lag når du legger baselakken og selve neglelakken. Da vil den i tillegg til å tørke fortere også sitte bedre. Hvor mange lag du trenger for å dekke helt varierer ut fra kvaliteten på neglelakken. Det anbefales alltid å legge to lag uansett for å få frem en mer riktig farge. La det gjerne tørke 3-5 minutter mellom hver påføring, sier Skeie.

Når du skal legge selve neglelakken, er det i tillegg lurt å rulle flaske godt mellom hendene først for å jevne ut innholdet. Ikke rist flasken, da kan du få små bobler i lakken.

LES OGSÅ: Denne neglelakkfjerneren er helt genial

(Saken fortsetter under bildet)Forsegl med en overlakk

En feil mange gjør er at de venter til neglelakken er helt tørr før de påfører overlakken. Dette er ikke riktig måte å gjøre det på.

Etter du har påført det siste laget med lakk, skal du vente i maks et par minutter før du påfører overlakken. Lakken bør fortsatt være litt klissete og våt når du legger på overlakken.

– Bruker du en overlakk på toppen, vil neglelakken bli forseglet og den holder dermed lengre. Det kan være lurt å påføre et nytt lag overlakk etter en dag eller to. Da holder lakken enda lengre, forteller Skeie.

LES OGSÅ: Bobler i neglelakken?

Ikke plukk av neglelakken

Når lakken først har blitt stygg og det egentlig er på tide å fjerne den, er det viktig at du ikke faller for fristelsen og begynner å plukke den av.

Det å plukke og rive på lakken er nemlig langt fra bra. Faktisk så kan det være svært skadelig for neglene dine.

Hver gang du river av neglelakk, river du faktisk med deg litt av neglen også. Dette gjør den både tynnere, svakere og mer sårbar, som igjen kan føre til at den brekker fortere, ser styggere ut og vokser saktere.

Det er derfor lurt å holde seg i skinnet og heller bruke noen ekstra minutter på å fjerne lakken med en neglelakkfjerner. Da sparer du neglene dine for skaden.

LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer