Antibac

Tørre hender av antibac?

Rådene som holder hendene myke når du bruker antibac eller vasker hendene ofte.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blant dem som prøver å unngå smitte og influensa med å vaske hendene ekstra ofte, har du sikkert merket det. Har du i tillegg desinfisert hendene med sprit, vet du hva vi snakker om. De blir tørre og sprukne. Neglene fliser seg lett opp, det samme gjør neglebåndene. Også den kalde luften gjør at huden tørker lett ut.

Her er rådene som gir deg den myke huden tilbake.

Prøv en olje

Har du vært ute og forfrosset hender eller føtter, er det et godt tips å helle varmt vann
i en balje og dryppe noen dråper mykgjørende eller beroligende eterisk olje i. Gode oljer er for eksempel lavendel eller kamille.

Smør deg hver gang

Bruk en god håndkrem hver gang du vasker hendene. For å få ekstra utbytte av kremene, bør du også peele huden på hendene. Det finnes håndskrubber med oljer og andre ingredienser som er spesielt beregnet for tørre hender. Bruk skrubben to til tre ganger i uken.

Sov på det

Smør hendene inn med en håndkrem eller en fet fuktighetskrem. Ta på et tykt lag, og ta så på deg et par tynne bomullshansker. Behold hanskene på natten over.

 • Hvilke hender er mest skitne?

 • Spis sunt, få i deg litt fett

  Vi har hørt det før, men det gjelder nå også. Et kosthold som er rikt på vitaminer og kalsium gjør at både negler og hår blir sterkere og ser sunnere ut. Litt fett i kosten er også bra for huden.

  Tørre negler?

  Har du tørre hender, er det ekstra viktig å file neglene riktig. Unngå å file fram og tilbake, da kan du lage rifter. Jo finere fil, desto enklere er det å få den fasongen du ønsker. Husk at negler som er filt mye på sidene lettere kan brekke. Metallfiler er svært effektive, men de har en tendens til å ripe opp neglene. Velg heller en sandpapir-fil.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer