Trening

Tøy & bøy

Vil du være smidig og smekker? Da bør du huske å tøye ut.

Tøy & bøy
Publisert
Sist oppdatert
- Det er viktig å tøye for å opprettholde og forbedre bevegeligheten din, sier KKs treningsekspert Jill Jahrmann i nettmøte med kk.nos lesere.Du bør tøye etter alle typer trening, uansett om du har trent styrke eller kondisjon. - Det er en klar forskjell på effekten av tøyning om du bruker mer tid. Enten kan du holde hver strekk lenger, eller du kan ta korte pauser og gjenta. I begge tilfeller er det viktig at du ikke tøyer for hardt, for da begynner musklene å stritte imot. I tillegg er det viktig at du slapper av, puster jevnt og dypt samt gjør rolige bevegelser, sier Jill.Tøying er dog ikke noen kur mot stølhet, slik de fleste av oss kanskje tror. - Man trodde lenge at tøyning skulle hjelpe mot stølhet, det viser seg å ikke stemme. Vi vet at stølhet antagelig er «mikrorupturer» (små sår) i musklene og at det kommer etter trening som er hardere eller på en annen måte ny eller annerledes for musklene dine. Tøying er bra på mange måter, men det fører ikke til redusert stølhet, sier Jill.Derimot hjelper tøyingen deg med å beholde bevegligheten, slik at du blir smidig og smekker.- Om du bare skal tøye kort vil jeg anbefale deg å fokusere på fremsiden av hoften, baksiden av låret og brystmusklene. Du bør holde strekken i minst 20 sekunder, og gjerne gjenta flere ganger på hver muskel, råder Jill.LES OGSÅ:
 • Rett deg opp
 • Slik unngår du stølhet
 • Jill svarer: Skal jeg tøye?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer